Днес+ :: СОУ „Св.св. Кирил и Методий” в Белослав работи по 9 проекта през годината

1
Добави коментар
yApple

СОУ „Св.св. Кирил и Методий” в Белослав работи по 9 проекта през годината

07.12.2012 16.33

От 1 януари 2012 г. в СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, град Белослав се реализира на Проект BG051PO001-3.1.06 «Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес», съгласно Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси 2007-2013». В реализирането на основните дейностите са обхванати 201 ученици, за които е осигурена специализирана педагогическа подкрепа от осем възпитатели. В провеждането на часовете по самоподготовка, занимания по интереси и организиран отдих и спорт учениците развиват знания и умения, придобиват навици за полагане на самостоятелен учебен труд. За осъществяването на целите със средства от Проекта са обновени подовите настилки на 7 помещения, получени са килими за помещенията, в които се реализират дейностите в заниманията по интереси. До края на 2012 г. се очаква получаването на заявените нови мебели за 15 учебни зали, както и подмяната на подовите настилки в още 7 помещения. Допълнителната безвъзмездна финансова помощ за училището възлиза на 89040 лева. В рамките на тези средства учениците получават топла и здравословна храна за обяд. Реализирането на дейностите и финансовата отчетност се осъществява в единна информационна система в електронен вариант. Освен реализирането на специфичните образователни цели Проекта облекчава родителите и за всяко семейство има социален ефект ?C пести се родителско време и средства.

За 2012 г. СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, град Белослав работи по още осем Национални програми на МОМН, по които са постъпили средства над делегирания бюджет в размер на 30 000 лева. Чрез програмата на ДФ „Земеделие” по схемата „Училищен плод” учениците от І до ІV клас получават два пъти седмично сезонни плодове. По НП на МОМН „На училище без отсъствия”, мярка „Без отсъствие” и мярка „Без свободен час” в училището не се допускат невзети учебни часове и е създаден социален отдел, който с мрежа от доброволци /родители, ученици, лекари// противодейства на безпричинните отсъствия и осигурява психологическа и педагогическа подкрепа за деца в риск.

Със средства от НП „Информационни и комуникационни технологии” до края на месец декември в училището ще бъде осигурен Wi- Fi достъп до интернет до всяка учебна зала. В дейностите по НП „С грижа за всеки ученик” се работи в малки групи за попълване на образователни дефицити в отговор на специални образователни потребности на някои ученици.

Днес+