Какво е 90-дневна диета?

3
Добави коментар
obiavite
obiavite

90-дневната диета е един от най-разпространените и популярни начини за отслабване. Мнозина хора си задават въпроса „как да отслабна“, а 90-дневната диета е един отличен отговор на този въпрос, който вълнува множество жени по света. Този диетичен хранителен режим трае точно 90 дни, откъдето произлиза и неговото име. Cлeд приключване на диетата, задължително се пpaви пoчивкa oт още 90 дни и евентуално cлeд тoвa, ако искате мoжe и дa я пoвтopитe. Препоръчително е през периода за почивка да продължите да се храните балансирано и с мярка, както и да отделяте няколко часа седмично за фитнес. Общо взето тази 90-дневна диета не е никак трудна за спазване и именно заради това е често предпочитана от множество хора, в борбата им с излишните килограми.

Основния принцип в тази диета за отслабване е спазването на точно определена последователност на хранене, която представлява четиридневен хранителен цикъл, като във всеки ден от този цикъл е разрешена консумацията на точно определени хранителни продукти. Първия ден от този четиридневен цикъл се нарича белтъчен или протеинов, като в него се приемат храни, които са богати на протеини. Във втория ден се набляга на бобовите храни и варива. Третия ден от 90-дневната диета е въглехидратен и в него се консумират храни богати на въглехидрати. Този ден е и любим на много от спазващите тази диета, тъй като в него е разрешена консумацията на торти и други сладки неща. Последния четвърти ден от тази 90-дневна диета е плодов и както се досещате от името му, в него се набляга на консумацията на пресни плодове, като към тях може да добавите и малко зеленчуци. Целия този четиридневен цикъл се повтаря отново и отново и така цели 90 дни, колкото трае тази 90 дневна диета. Важно е да запомните, че всеки 29-ти ден от този диетичен режим е отпочиващ и в него не се консумира нищо друго освен вода. Това е и най-тежкия ден от диетата, тъй като за много хора е сериозно изпитание да изкарат едно денонощие само на вода, но пък от друга страна този отпочиващ ден е само три пъти през цялата диета.

Предимствата на храненето в този диетичен план са, че на практика може да ядете всякакви храни, като единствено е необходимо да спазвате точно определен график и правила при приема на различните видове храни в тази 90-дневна диета.

Какво е 90-дневна диета? 4.50/5 (90.00%) 2 votes

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари