Радостин Кишишев: Очаквам истинско дерби в Ловеч

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Преди близо три седмици Радостин Кишишев бе назначен за тим мениджър на Черноморец, след като прекрати футболната си кариера. За последно той носи екипа на бургазлии, а там премина, след като се оказа ненужен в Литекс, с който стана три пъти шампион.Вчера, ден преди сблъсъка с ловчанлии, „Тема Спорт“ потърси за коментар 38-годишния бивш национал.

„Очаквам да стане едно истинско дерби. Играят два отбора, които имат своите шансове за призовата тройка. Литекс е бивш шампион. Голям тим за българските стандарти. За много кратък период си създаде една огромна репутация. Черноморец е отбор, който след напускането на Балъков се издържа предимно от продажба на футболисти и в последните два, три сезона е неизменно в челото“, каза Тинката.

За шансовете на тима му в Ловеч, където той все още няма пълен успех, каза: „Черноморец може все още да няма победа в Ловеч, но винаги е играл много стабилно срещу Литекс като гост. Дори и когато аз играех за Литекс, много трудно побеждавахме Черноморец у дома. В Литекс разполагат с доста млади момчета, които влизат от школата, но Черноморец има пълни сили да вземе трите точки. Трябва обаче да покажем една добра и стегната игра и можем да се поздравим с победа. В момента в Литекс има малко отстъпление. Това се вижда и от класирането. Обикновено винаги са в тройката“, сподели тим мениджърът на бургазлии.

За треньорския дуел Димитър Димитров-Херо – Христо Стоичков, които за кратко работиха заедно в националния отбор, той заяви: „Няма място за сравнение. Все едно да сравняваме Стоичков и Херо като футболисти. Същото е и в обратната посока. Димитров е голяма величина, докато Ицо все още има доста да стигне това, което Херо е направил като треньор. Отстъпва му доста и има още какво да учи“, категоричен бе Тинката.