Семейна Коледа и приятелска Нова година

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Дългоочакваният празничен декември вече дойде. Въпреки че навън температурите са отрицателни, предколедната еуфория е завладяла всеки. Обиколки по магазините за подаръци, планиране на оригинално меню за трапезата, резервации за хотели из планината и какво ли още не. Това ни вдъхнови да ви попитаме: „Къде ще прекарате празничните дни?”.

Оказва се, че отговорите са доста категорични. Семейството и приятелите, както винаги, са на първо място. Нека обаче не избързваме и започнем от най-непопулярния резултат от нашата анкета.

От почти 260 гласували едва 1,6% са решили да отпразнуват началото на новата 2013 година на някое слънчево местенце. Те сигурно вече са сложили джапанките в сака, но защо са толкова малко? Като че ли отговорът на този въпрос е ясен и се корени във финансовата страна. Нека не забравяме обаче, че доста от jenite се радват на тихо падащия сняг навън. А и за географски ширини като нашата, какво е Коледа без натрупал снежец?

Друг отговор на анкетата, който също предполага пътуване и финансови възможности, е на предпоследно място. 4,4% от читателите ни твърдят, че ще прекарат празниците, кръстосвайки пътищата на България – шумно и с приятели ще се веселят десетина дни.

Продължаваме нататък и стигаме мястото, което е отредено на работохолиците. 9,5% от гласувалите казват, че празниците за тях ще са делници, тъй като се налага да работят и през почивните дни. 

Един от най-предпочитаните отговори е „Всяка година посвещавам празниците на семейството си – та те са за това!”. 29% не искат да се лишат от семейния уют, което е съвсем разбираемо, и ще посветят цялата си празнична отпуска на семейството. Какво по-хубаво от това? Все пак Коледа е семеен празник, а и защо да не посрещем Новата година отново с хората, които обичаме най-много. За тези наши читатели няма нищо по-важно от семейството и ние искрено се гордеем с тях. 

Най-много от jenite обаче предпочитат компромисния вариант – Коледа вкъщи, а Нова година някъде с приятели. Повече от половината гласували, 55,6%, заявяват, че това е най-добрият план за прекарване на празниците. Така няма да има пренебрегнати.

Не се изненадваме от отговорите. Те доста ясно описват реалността. Времето, прекарано със семейството и приятелите, е безценно и jenite доказаха, че именно най-близките заслужават най-много внимание по празниците.

Не забравяйте да отговорите и на следващия ни въпрос – „Какъв подарък искате за Коледа?“. Пожелаваме ви весело и разумно прекарване на празниците!