Старите автобуси на София отиват за скрап

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

СНИМКА: Архив

Догодина София ще се отърве от остарелите автобуси и ще ги хвърли за скрап.

С приключването на проекта по Оперативна програма „Околна среда“ ще можем да спрем не само червените „Икаруси“, но и стари „Мерцедес“-и, „Ман“-ове, които са в тежко експлоатационно състояние, стари автобуси, които се нуждаят от спешна подмяна, каза за Фокус зам.-кметът на София по транспорта Любомир Христов. По думите му проектът по обновяване на автопарка в столицата се осъществява съвместно с Министерството на околната среда като управляващ орган.

В момента се провеждат обществени поръчки за доставка на 50 тролея, 20 нови трамвая, 10 влака за метрото, които ще позволят намаляване на интервалите между отделните влакчета в пиковите часове, както и обслужване на новостроящите се участъци до Летище „София“ и ж.к. „Младост“. Ще бъдат предоставени около 50 милиона евро по Оперативна програма „Околна среда“ за закупуване на около 120 нови автобуса, които трябва да бъдат оборудвани с газови двигатели.

„Тези проекти трябва да бъдат приключени в рамките на следващите година и половина и всички тези превозни средства да бъдат доставени и пуснати в експлоатация“, поясни Христов.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти