10 от най-атрактивните хотели в света

12
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Съществуването на рая все още не е доказано и затова едва ли има човек, които може да ни опише какво точно представлява той. Със сигурност обаче знаем, че има места по света, отговарящи на нашите представи за земен рай. Уютни, топли, гостоприемни, светли и мечтани… Днес ви предлагаме списък с някои от тези места – хотели, които си струва човек да посети, дори и да се налага години наред да спестява, за да стигне до тях и да запълни седмица от живота си. Всъщност, ако някога спечелите от лотария не пропускайте нито един от тези хотели. Впечатляващо спектакуларни, съчетаващи лукс и уникалност, това са 10 от най-атрактивните хотели в света.

1. Lion Sands, Южна Африка

Частният резерват Lion Sands Private Game Reserve се намира в Южна Африка и граничи с Националния резерват Kruger. Той заема престижното 11 място в Топ 100 на „Най-добрите Hotels & Resorts в света 2013″ на читателите на Conde Nast. Lion Sands  oбещава незабравимо сафари приключение и безупречно обслужване.

2. Conrad Rangali Island Resort, Малдивите

Луксозният Conrad Maldives Rangali Island се намира на два отделни острова, свързани с мост. Той предлага просторни самостоятелни вили, които навлизат на до 500 метра в Индийския океан. Има напълно стъклен подводен ресторант и СПА център. Освен това на разположение на гостите са седем ресторанта от световна класа, предлагащи асортимент от международна и средиземноморска кухня, както и ястия на скара.

3. Hotel Kakslauttanen, Финландия

Хотел Kakslauttanen във Финландия предлага уникална възможност на своите посетители да поживеят стъклени къщички, любувайки се на северното сияние и милионите звезди, като в същото време се радват на комфорт, топлина и уют. Стъклените хижички са построени въз основа на високи технологии и са оборудвани с особено термо-стъкло, през което се вижда ясно, дори когато температурата навън е под – 30 градус. Хотелът също предлага развлечения в снежните хижи, снежен ресторант, ледени галерии и ледени скулптури.

4. Four Seasons Bora Bora, Френска Полинезия

Разположен край красив частен плаж, хотелски комплекс Four Seasons Resort Bora Bora предлага бунгала над водата, крайбрежни вили и изглед към планината Отеману. Всички просторни бунгала и вили са с традиционни мебели от дърво, високи тавани и сламени покриви. Някои вили разполагат със самостоятелен басейн. Гостите могат да се насладят на 4 ресторанта, 2 бара и луксозен СПА център.

5. The Caves Resort, Ямайка

Четиризвездният The Caves в Ямайка е сред най-романтичните хотели за 2014 според международния туристически сайт TripAdvisor. Той е малък хотел разполагащ с 11 луксозни стаи, СПА център и ресторант с неповторима гледка, ситуиран в пещера.

6. Quinta Real Zacatecas, Мексико

Quinta Real Zacatecas е луксозен хотел в Мексико, изграден около реставрирана арена за борба с бикове от XIX век. Хотелът елегантно съчетава колониалния стил с всички съвременни удобства. Само на метри от Quinta Real се намира старият градски център Закатекас, включен в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО.

7. Treehouse Point Hotel, Сиатъл

Treehouse Point са няколко приятни дървени къщички, намиращи се в короните на дърветата край река Raging, в близост до Сиатъл, Вашингтон и предлагащи луксозна нощувка сред природата.

8. Four Seasons Hotel Firenze, Флоренция

Хотел Four Seasons Hotel Firenze се намира до ботаническите градини Джардино дела Герардеска и се състои от 2 сгради – двореца Палацо дела Герардеска от 15-ти век и някогашния метох Ил Конвентино от 16-ти век. Между сградите има 45 декара красиви градини. На разположение на гостите са СПА център на 2 етажа и ресторант, отличен със звезда Мишелин.

9. Aqua Dome, Австрия

Aqua Dome Hotel & Tirol Therme Längenfeld е луксозен 4-звезден супериорен хотел предлагащ великолепна гледка към Алпите в регион Йотцтал и с единствения горещ извор в Западна Австрия. Грандиозната архитектура на хотела се съчетава по хармоничен начин с околната среда. Голямата уелнес зона на хотела, до която гостите имат безплатен достъп, предлага СПА удоволствия на площ от 2000 квадратни метра.

10. Armani Hotel, Burj Khalifa, Дубай

Armani Hotel, Дубай е вдъхновен от стила на гуруто Джорджо Армани и заема 11 етажа от Бурдж Халифа – най-високата сграда в света. Хотелът включва луксозен спа център и е на 5 минути пеша от търговския център Dubai Mall. На разположение на гостите са 7 ресторанта.

Коментари

коментар(а)

Подобни: хотели