10 от най-опасните градове в света

4
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Както всяка държава има своите градове, така всеки град има своите гета. На някои места обаче те управляват и се разпореждат с животите на жителите. Има места в света, където нивата на престъпност са толкова високи, че стъпвайки на територията им, неминуемо скъсявате живота си. На други места ситуацията не е чак толкова опасна и може и да оживеете, но пък спокойно може да се простите с портфейла си.

Вече сме обръщали внимание на десетте най-опасни града в света, но сега ще дообогатим представите ви за опасност с още 10.

10. Сейнт Луис, САЩ

Процентът на насилие в Сейнт Луис е много висок, а градът има една от най-високите степени на прстъпност в страната – 429,4 на 100 000 души са били обект на насилие.

9. Детройт, САЩ

В града са отчетени средно 1220 престъпления на 100 000 жители.

8. Москва, Русия

Москва се слави с най-ниското ниво на лична безопасност от всеки друг град в Европа и въпреки че това се дължи най-вече на дребни престъпление, полицията не успява да си свърши работата.

7. Ню Орлиънс, САЩ

Като един от най-бедните градове в страната, в столицата на убийствата в САЩ са отчетени 95 убийства на всеки 100 000 жители.

6. Лондон, Обединеното кралство

Докато в други опасни градове престъпността преминава под аромата на барут, то в Лондон разчитат на остриетата. Престъпленията с хладно оръжие се увеличават драстично през 2008 г., когато 16 тийнейджъри загиват, намушкани с нож, за период от 6 месеца.

5. Богота, Колумбия

Въпреки че сигурността в Колумбия се е подобрила през последните години, Богота си остава един от най-опасните градове в света. Управлява се от наркобарони, а процентът на насилствени престъпления е голям. Градът е известен с многобройните си отвличания.

4. Грозни, Чечня

През 2003 г. гр. Грозни е обявен за „Най-унищоженият град на Земята“ от ООН. В резултат от две продължителни войни с Русия повечето от жителите на този град са избягали или живеят в полусрутените си стари домове под постоянна заплаха от мафията и местните банди.

3. Гватемала Сити, Гватемала

Поради високото ниво на насилие и наркотрафик и слабото ниво на намеса на политическите и правните институции, Гватемала Сити е един от най-опасните градове за живеене в западното полукълбо. Приканват се посетителите да не използван обществения транспорт и да не изглеждат така, сякаш са се изгубили. Отвличането на автобуси в този район е често срещана практика на престъпниците.

2. Каракас, Венецуела

През 2008 г. Каракас е обявен за световната столица на убийствата. През декември същата година са убити 510 души, а откакто упрявлява Уго Чавес, тези цифри се увеличават с 67%.

1. Багдад, Ирак

За жителите на Багдад кръвта не е нищо ново. Столицата на Ирак е обявена за най-опасното място за живеене в света, въпреки че с екзекуцияата на Саддам Хюсеин нещата леко се подобряват.