Наръчник за най-използваните емотиконки в Twitch

1
226
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Чудили сте се какво означават емотиконките в Twitch и кога се използват? Е тази статия определено е това, от което се нуждаете за да научите за тях!

През юни 2011 година, стартира една от най-известните и харесвани платформи, на които всеки стриймър предпочита да излъчва на живо за своите фенове. Една от причините, защо хората харесват Twitch са именно емотиконките. Емотиконките промениха начина на комуникация, могат да променят и значението на самото съобщение, или те могат да бъдат цяло съобщение. Всяка емотиконка си има свое значение и история зад себе си, много хора, които тепърва започват да посещават Twitch, за да гледат любимите си стриймъри не знаят от къде идва ResidentSleeper  или пък човекът изобразен на  . Ако и вие не знаете, не се тревожете, ние ще ви помогнем!

Kappa

Kappa e най-използваната емотиконка в Twitch. Тя се използва главно, ако искате да тролнете някого или пък искате да сте саркастични. Човекът  на емотиконката се казва Josh Deseno, бивш работник в Justin.tv. Той се превърна в лицето на Twitch. Емотиконката е използвана повече от 300 милиона пъти според статистиките на StreamElements.

PogChamp

През 2010 eдин от гаф епизодите на Cross Counter, Гейминг YouTube серии, Ryan “Gootecks” Gutierrez реагира по този начин, когато eдин от операторите се блъска в камерата. Името идва от друго видео, в което Gootects побеждава Mike Ross в битка с малки пластмасови дискове. PogChamp се използва най-често в изненадващи моменти или вълнуващи моменти.

KreyGasm

Историята на Kreygasm обаче е малко по-различна. През  2011 година Justin.tv предлагат на известния стриймър Kreyg глобална емотиконка, която да се използва в сайта и предлагат оферта на Kreyg, която той отказва. Месеци по-късно терминът “Kreygasm” беше измислен на неговият стрийм, подтиквайки го да направи емотиконка, която да подхожда на на термина.

LUL

Jon “TotalBiscuit” Bain е един от най-популярните гейминг рецензенти в света и също така, може да се похвали, че също така има една от най-популярните емотиконки в Twitch. Неговото смеещо се изражение или LUL, се появява в Twitch през 2016 година и както може би сте се досетили се използва за да изрази смях.

4Head

4Head се използва в различни моменти, може да бъде използвана както Kappa за сарказъм или както LUL за смях. Според статистиките на StreamElements, 4Head е използвана над 200 милиона пъти, нареждайки в топ 10 класациите. Ще се изненадате, но зад тази емотиконка няма кой знае каква история, стриймърът Cadburry си е направил селфи, без да очаква, че един ден ще се превърне в едно от най-харесваните емотиконки.

PJSalt

За разлика от другите топ Twitch емотиконки, PJSalt не е снимка. Картинката на контейнер, който ръси сол беше забелязана преди 2 години и широко се използва когато стриймърът или зрителите са ядосани или раздразнени.

BibleThump

BibleThump се появява в Twitch през 2012. Емотиконката идва от The Binding of Isaac, използва се главно в тъжни моменти.

ResidentSleeper

ResidentSleeper се използва най-често когато хората са отегчени до такава степен, че са готови да заспят. Снимката произлиза от Oddler, който се опитва да направи 72 часов Resident Evil стрийм. По пътя към целта си, Oddler успява да издържи 65 часа преди да задреме.

FailFish

В един момент, всеки един от нас е правил грешки, но не всички могат да олицетворят провал и разочарование в една Twitch емотиконка. Тази емотиконка принадлежи на Spamfish със своята FailFish снимка.

SwiftRage

Както SpamFish, който е лицето  на провала в Twitch, стриймър и Youtuber Joseph “Swiftor” Alminawi е лицето на яростта в сайта. Сравнявайки SwiftRage с друга, подобна емотиконка BabyRage, SwiftRage се използва за да се покаже гняв или понякога огромно вълнение, докато BabyRage се използва по-скоро да се покаже “незрял гняв”.

WutFace

WutFace е много изненадващо изглеждаща снимка на Alex “Goldenboy” Mendez, който е Halo коментатор и водещ на Overwatch League. На MLG Anaheim през 2014 година, когато Alex разбра, че камерата го снимаше,  той направи това изражение, което наричаме WutFace. Емотиконката се използва в много ситуации, но главно когато някой каже нещо странно.

DansGame

WutFace и DansGame са много еднакви, но DansGame се появи почти 5 години по-рано от WutFace, още по времето на Justin.tv. Снимката идва от DansGaming, който изпраща снимка на екипа на Justin.tv. Подобно на WutFace, DansGame се използва в много ситуации, но главно се използва когато коментиращите откачат или подлудеят.

Дойде време и за любимата емотиконка на една много добра моя приятелка.

monkaS

Идеята за Twitch емотиконката monkaS идва от страница във 4Chan, в която изнервеният Pepe the Frog се появява през 2011 година. През септември 2016 година, емотиконката се появява в стрийма на FrankerFaceZ. Използва се главно в моменти на високо напрежение в някоя игра или за да покаже безпокойство.

 

На вас кой ви е любимия Emote? И кой най-често изплолзвате? Аз лично най-много използвам .

 

Източник: dotesports