Основни ползи от използването на сауна

2
226
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Как се използва сауната?

Ако не сте посещавали сауна до сега, препоръчително е първите няколко пъти продължителността на използване да бъде 4-5 минути. Постепенно продължителността на престоя може да се удължава. Сауната е много подходяща за използване след тренировка във фитнес залата. Това е идеалният релакс момент за отпускане на мускулите, след натоварване. Препоръчително е преди и след сауна да се приемат значително количество течности. Особено, ако се използва след тренировка, поради факта, че тялото до известна степен се е обезводнило.

Колко често може да се използва сауната?

Сауната може да се използва всеки ден, при добро здраве. Трябва да се има предвид, че е възможно да се получи изсушаване на кожата, за това е хубаво след процедура, да се използват хидратиращи лосиони.

След сауната може да използвате стая за релакс, за да може напълно да се отпуснете и да почуствате максималния ефект от посещението. В СПА зоната може също да има басейн, парна баня и др., от които да се възползвате, за да подобрите тонуса си.  Подходящо е след сауна или парна баня да се възползвате от масаж или терапия за тяло или лице линк.