„Лудогорец“ завърши лятната си подготовка с победа над румънци

1
166
Добави коментар

Снимка: ludogorets.com

„Лудогорец“ приключи лятната си подготовка с успех. Ден след тежкото поражение с 0:3 от украинския гранд „Шахтьор“ Донецк, „орлите“ победиха „Ботошани“ с 2:1. Съперникът завърши на осмо място в румънския елит през миналия сезон.

Треньорът на родния шампион Стойчо Стоев бе дал шанс за изява на много от по-младите играчи като Иван Йорданов, Доминик Янков, Венцислав Керчев и Давид Рибейро. Минути записа и Яцек Горалски, който лекуваше контузия.

Първото положение в срещата се откри пред „Лудогорец“. Първо Якуб Швиерчок стреля мощно от около 20 м, но стражът на румънците Пап изби. След това Керчев отново намери полския таран, който обаче би над вратата.

В 26′ шампионите направиха отлична атака. при която скоростта на Джоди Лукоки отново се оказа решителна и той излезе срещу вратаря на „Ботошани“. Вместо обаче да подаде на непокрития Давид Рибейро, конгоанецът реши да бие с левия крак и ударът му бе блокиран. В 33′ „Лудогорец“ бе много близо до гол. Лукоки центрира перфектно от корнер, капитанът в тази среща Георги Терзиев се извиси и стреля с глава, но вратарят на „Ботошани“ Пап блесна с невероятно спасяване.

В 44′ „орлите“ откриха резултата. Рибейро намери Швиерчок в наказателното поле, полякът овладя отлично пред погледа на Чиндриш и с мощен изстрел не остави шансове на Пап – 1:0.

През втората част темпото на игра спадна. „Ботошани“ изравни в 63′. Тогава играчите на „Лудогорец“ не се наредиха добре при корнер, Керчев не успя да избие и за Мирон отблизо не бе проблем да реализира.

60 секунди по-късно „орлите“ отново поведоха. Швиерчок с физика преодоля капитана на румънците и със силен изстрел прати топката в мрежата на „Ботошани“ – 2:1. След това стражът на „Лудогорец“ Пламен Илиев трябваше да се намесва при мощен удар от средна дистанция на Пифтор и го стори добре.

В 83′ пред Светослав Ковачев се откри добра възможност, но младокът не успя да отбележи. Малко преди края Давид Рибейро блесна с индивидуален рейд, но в опита си да вкара технично, бе спрян от стража на „Ботошани“. След това удар пробва и Ерол Дост, но той не попадна в целта.

Утре на обяд разградчани се прибират в България, където ще започнат подготовка за двубоя за Суперкупата срещу „Локомотив“ Пловдив, който ще се проведе на 3 юли на стадион „Васил Левски“. Мачът с „Ботошани“ бе наблюдаван от собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви.

Съставите

„Лудогорец“: 11. Илиев, 11. Манолев, 5. Терзиев, 90. Форстър, 37. Керчев, 44. Горалски, 82. Йорданов, 64. Янков, 63. Рибейро, 92. Лукоки, 10. Шверчок

Резерви: 33. Ренан, 30, Моци, 72. Дост, 98. Ковачев, 7. Бакалов, 20. Юсеин

„Ботошани“: 1. Пап, 19. Патаче, 4. Мирон, 15. Киндриш, 11. Сойледис, 8. Родригес, 77. Алекс, 73. Ашковски, 9. Офосу, 7. Голофка, 10. Онженда

Резерви: 12. Краус, 3. Харут, 17. Питиан, 90. Холцман, 25. Ебенхофер, 24. Флореску, 37. Чорбан, 18. Барной, 31. Пифтор, 88. Пиърс, 23. Думитрас