Кои музикални звезди ще пуснат албум през новата година

1772
Добави коментар
Ваня Петрова
Ваня Петрова

Нова година, нов албум – това е мотото на музикалните изпълнители. Някои от тях само загатнаха, че е възможно да зарадват феновете си с нова компилация от хитове, докато други директно заявиха плановете си.

Първият, който ще се отчете е Сам Смит, като обявената дата за премиера на четвъртия му студиен албум е 27 януари. Очакванията към него са големи, след като песента му „Unholy“ постигна голям успех.

Звездата на пънк групата „Paramore“ отново ще заблести след 6 години мълчание. Албума ще е факт през февруари и ще бъде озаглавен  „This is Why“. В интервю членовете на бандата споделят, че вдъхновение са черпили от ковид пандемията.

Ели Голдинг също няма да остане по-назад – тя обяви, че премиерната дата на петия й студиен албум „Higher than Heaven“   е 3 февруари. След 3-годишна пауза тя се върна на музикалната сцена, като парчето  „Let it Die“ се радва на огромен успех.

Безспорно, най-очакваното събитие на музикалната сцена е новия албум на метъл титаните „Metallica“. Той ще носи заглавието „72 Seasons“. След излизането му на 14 април бандата планира промоционално турне в Европа и Северна Америка.

Луис Капалди обяви, че през май излиза вторият му албум, който ще се казва „Broken by Desire to be Heavenly Sent“. Той доби голяма популярност след като оглави класацията за най-слушаните песни на всички времена с хита  „Someone You Loved“ през 2018 година.