Матю Пери е починал поради „остро действие на кетамин“

1739
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

Звездата от „Приятели“, актьорът Матю Пери, е починал от „остър ефект“ след прием на успокоителното кетамин. Заедно с други фактори, то е довело до загуба на съзнание, след което актьорът се удавил в джакузито си.

Докладът от аутопсията идва почти седем седмици след смъртта на Матю. Отдавна е известно, че той се бори със зависимостта си от алкохол и наркотици. Т оксикологичните тестове доказват наличие на високи дози кетаминв тялото му. Това е анестетик с кратко действие и халюциногенни свойства, които водят до усещане за притъпяване на болката. В тялото на Пери са открити дози, каквито биха се използвали при обща анестезия по време на хирургическа операция.

Концентрацията на кетамин в тялото на актьора е стимулирала увеличение на пулса, но забавяне на дишането, което вероятно е довело до загубата съзнание.

Не е ясно как е приет кетаминът. Според аутопсията, Пери е приемал този медикамент самостоятелно, както и под медицинско наблюдение във връзка с лечението на депресия и тревожност. Установените концентрации са твърде високи, за да се свържат с последния му прием под наблюдение и вероятно го е приемал сам.

Матю е бил напълно трезвен и не е приемал никакви наркотици през последните 19 месеца преди смъртта си, както и е спрял цигарите две седмици по-рано.

В тялото му са открити само следи от някои медикаменти, изписани с рецепта, a според свидетели, актьорът е бил в „добро разположение на духа“ часове преди смъртта си.

Източник: Reuters