Най-нестандартните хотели в света

44
Добави коментар
AleksM
AleksM

Има множество уникални и нестандартни хотели по света, които предлагат незабравими преживявания. Ето някои от най-интересните и екзотични хотели, които си заслужава да бъдат посетени:

Icehotel в Швеция

Icehotel е един от най-известните и уникални хотели в света, изграден изцяло от лед и сняг. Намира се в малко село, в Лапландия, на около 200 километра северно от Полярния кръг. Създаден през 1989 година, това е първият и най-голям хотел от лед в света. Всяка година хотелът се създава от нулата, започвайки през ноември, като ледът се взима от река Торне. Хотелът съществува през зимния сезон и се топи на пролет. От няколко години обаче, има и целогодишно функционираща част, наречена Icehotel 365, където ледът се поддържа със специални охлаждащи системи.

Ледени артисти от цял свят участват в изграждането на уникалните и артистични стаи. Всяка стая е различна, като интериорът често включва детайлни ледени скулптури, осветление, и вдъхновяващи ледени инсталации. Гостите могат да прекарат нощта в стаи от лед с температура около -5 до -8°C. Леглата са направени от лед, покрити с еленски кожи, а гостите получават термични спални чували. За тези, които предпочитат по-традиционен комфорт, Icehotel предлага и топли стаи и вили.

Швеция е едно от най-добрите места в света за наблюдение на северното сияние, особено в студените ясни зимни нощи. Гостите, на които не им се стои в стаята могат да се разходят с кучешки шейни, да ловят риба в леда или да отидат на снежно сафари. В хотела има и Icebar, където напитките се сервират в чаши, направени от лед. Icehotel е не просто място за нощувка, а цялостно арт изживяване, съчетаващо уникална природа, изкуство и автентично лапландско гостоприемство.

Giraffe Manor в Кения

Хотелът с жирафите в Кения е на едно от първите места в каталог с рейтинг на нестандартните хотели. Нарича се Giraffe Manor и е едно от най-емблематичните места в света, за любителите на природата и животните. Той се намира в покрайнините на Найроби, столицата на Кения. В него гостите могат да се срещнат лице в лице с жирафи. Хотелът представлява елегантно имение в стил шотландска къща от 1930-те години, разположено на площ от 12 акра с частен парк и гора.

Ротшилдовите жирафи са застрашен вид, те се разхождат свободно около хотела и често надничат през прозорците на стаите или дори през прозорците на трапезарията по време на закуска. Гостите могат да ги хранят директно от ръцете си. Всяка стая в хотела е стилно декорирана и създава усещане за елегантност от началото на 20 век. Гостите могат да се насладят на традиционни африкански ястия, в красивия градински парк.

Giraffe Manor предлага уникално съчетание на луксозно настаняване с изключително близък контакт с дивата природа, което го прави едно от най-желаните места за настаняване в света, особено за любителите на животните.

Capsule Hotels в Япония

Капсулните хотели в Япония са уникален тип настаняване, създадено с цел да предоставя евтин и компактен подслон, за пренощуване, в големите градове. Тези хотели са особено популярни в Токио и Осака. Известни са със своите малки, минималистични капсули или „шушулки“, които предлагат основни удобства на ограничено пространство. Какво е да си в такава „капсула“? Всяка е около 2 метра дълга, 1 метър широка и 1 метър висока. Подредени са в редици на два етажа, подобно на спалните вагони във влаковете.

Капсулите са направени от пластмаса или фибростъкло, като всяка е снабдена с легло, осветление, контакт, вентилатор и понякога малък телевизор. Капсулните хотели са значително по-евтини от традиционните хотели, което ги прави привлекателни за пътуващите с ограничен бюджет. Както и за хора, които просто се нуждаят от кратка почивка. Тези хотели обикновено се намират в централни части на града, в близост до жп гари и популярни райони. Първоначално са били създадени за бизнесмени, които се нуждаят от евтино място за пренощуване. В последно време стават все по-популярни и сред туристите.

Подводен хотел на Малдивите

Underwater Hotel – The Muraka е подводна вила, с невероятна гледка към океанския живот. Стайте са напълно остъклени и се намират изцяло под водата. Водните прозорци предлагат уникална гледка към рибите и подводния свят.

Treehotel в Швеция

Този хотел се състои от уникални къщи, разположени върху дървета, всяка с различен дизайн. Посетителите имат възможност да избират между огледални кубове и различни UFO форми. Пространствата са уникални и хотелът си заслужава да се посети.

Skylodge Adventure Suites в Перу

Хотелът се намира в свещената долина на Перу. Провесен на скала, този хотел предлага прозрачни капсули, които висят на височина 120 метра над земята. До тях се стига чрез скално катерене или по зиплайн. Посетителите му определено са по- екстремни натури. Голяма част от хората ходят в тази част на света, за да разберат как се активира центъра на съзнанието и практикуват много ритуали за пречистване на духа и тялото.

V8 Hotel в Германия

В Щутгарт, Германия има тематичен хотел, посветен на автомобилите. Всяка стая е уникално декорирана с автомобилни елементи. Като започнем от леглото, което е направено от ретро коли, до стаи, които наподобяват автомивка.

The Caves в Ямайка

Този екзотичен хотел се намира в Негрил, Ямайка . Разположен на скали, в естествени пещери. Ако обичате пещерите, този скален хотел е точно за вас. Стайте, рецепцията и всички хотелски помещения са в скалата. Освен това гостите могат да се насладят на романтични вечери в пещерни ресторанти или да плуват в близките пещерни лагуни.

Тези хотели предлагат напълно уникални преживявания, които надхвърлят традиционните очаквания от хотелското настаняване. Ако търсите по- нестандартен хотел този списък ще ви е от полза.