iPad плюсове и минуси | Калифорникейшън!iPad плюсове и минуси | Калифорникейшън!

5
Добави коментар
ajaxus
ajaxus

Идеята за този пост ми дойде след като прочетох този тук. Няма да коментирам чуждите впечатления, а само набързо ще нахвърлям какво ме привлече в тази джаджа. Защото съм с като цяло положително мнение ще започна с добрите му черти.

Плюсове:

страхотно удобен дизайн, пасва идеално в ръцете
много удобен за четене; iBooks и на Kindle са невероятен източник на книги; докато iBooks(има няколко книги и на български) тепърва ще се разраства в Kindle вече има всички нови заглавия. Няма нужда вече да чакаме за доставки по митници или пощи!
ползва iTunes; за индианци може би в началото излглежда сложно, но веднъж свикнеш ли с програмата – не можеш без нея. За хора имащи ай под от години е дори предимство.
страхотна батерия, вкъщи с постоянно включен WiFi ми издържа около седмица! е има ли лаптоп с подобна батерия?
факта, че още е нова джаджа за България и не всеки има такава

Минуси:

браузъра е смотан! не ме разбирайте погрешно аз съм голям фен на Геко, но тази имплементация с презареждащите прозорци и без Флаш е направо смешна; също така има някой JS ефекти които не ги ‘разбира’ и прави редактирането на специфични форми невъзможно. Няма ‘ctrl+f’ търсене, както и възможност да се разгледа кода на страницата!?!
огромен проблем е ако си локализиран в България. АppStore изглежда по съвсем различен начин за САЩ и за България. iTunes също! Личи си, че още ни имат за третия свят. При първа възможност се локализирайте другаде за да имате достъп до всичко.
горе долу устройството е ограничено от всякаква комуникация с останалия свят. няма USB, нито възможност за преглед на картата
цената в България!?!

Като цяло съм доволен от джаджата. Едно от най-добре направените ‘piece of hardware‘ които досега съм държал!

С нетърпение очаквам втората версия където минусите ще са премахнати. А ако сложат и камера също няма да им се разсърдим!

Categories: Готини джаджи |
Tags: iPad, ай пад |
Permalink