Интериори в енергични цветове

14
Добави коментар
lucynda
lucynda

Интериори в енергични цветове

08.02.2011 г.

Няколко ексцентрични предложения за дръзки решения. Ако мислите нестандартно и имате нетрадиционен вкус, със сигурност ще одобрите някои от следните предложения за внасянето на ярки и енергични цветове в интериора на дома Ви.

Всекидневна стая в електриково и турско синьо

Електриковите и турско сини цветове са комбинирани с нюансите на белия и пясъчен цвят, придавайки в стайната атмосфера свежо морско настроение. Килимът от юта, ратановото канапе и завесите, изтъкани  от лико, създават впечатление за топъл пясък. Морските акценти са пресъздадени чрез тапицерията на дивана и табуретката в турско синьо.

Плъзгащи се врати в синьо

Вдъхновена от житното поле, в което метличината и  макът цъфтят, е приспособена стена с етажерки за прибори за хранене, пред която са поставени плъзгащите се врати в ярко синьо. Когато отворите вратите, пред Вас се открива  палитра от цветове. Леките червени акценти прибавят весел елемент към интериора на стаята.

Тревисто зелено

Зеленият цвят винаги въздейства освежаващо – както зеленината на тревата или гората. В този интериор зеленият цвят е застъпен в два нюанса – тревисто светло зелено и тъмнозелено. Стените са в светъл цвят, за да могат да отразяват светлината в стаята, а мебелите са в тъмен, за да могат да изпъкват. Леки оранжеви ленти внасят разнообразие и ведрина в интериора.

Кухня с жълти акценти

За доминантен цвят на този интериор изборът е спрян на лъчезарния и енергичен цвят на слънцето. Меките жълти краски  внасят топлина и уют в стаята, и се открояват добре на фона на   черно-белите дизайнерски акценти. Жълтите нюанси в кухнята блестят като слънчеви лъчи и правят стаята по-светла.

Интериор в ярко жълто

Този интериор е свеж букет от топлите тонове – жълти и оранжеви. Килимчето и тапетите са в лимоновожълт цвят, а столовете са покрити с бели кувертюри с оранжеви флорални елементи и карета. Единствено бялата масичка е тази, която дава цветово спокойствие  и отмаря погледа от ярките цветове.

Любимият цвят – червен

Червеният цвят придава бодрост и оживеност във всеки интериор. Един съвет за всички – не боядисвайте цялата си стая в червен цвят. Вплетете в дизайна на стената няколко ленти друг цвят – бледо лилав, бял, оранжев, които ще развеселят облика й.

Всекидневна стая в ягодов цвят

Жизнерадостното и весело съчетание на червено и бяло пробужда приповдигнато настроение. Цветовата комбинация на райета е  дублирана и при дизайна на дивана. Доминантният цвят е белият,  а червеният присъства в определени акценти на стената, дивана и табуретката, но определено той  е по-въздействащият и привличащ внимание цвят.

Мебели в класически цветове

Интериорният фон е изцяло бял – снежно бял. От Вас зависи какъв дух и настроение ще придадете на стаята Ви. За да може всяка една мебел да изпъкне със своята форма и дизайн, то е необходимо цветово разнообразие. Както забелязвате, тук са използвани цветове като лилаво, червено и оранжево, които придават на интериора веселост и оживеност.

Източник: livingathome.de
Посещения: 4614