Оформяне на осветлението в градината

1
Добави коментар
girl
girl

Как да оформим осветлението в градината?

Градината подобрява външния вид на къщата до голяма степен, а също така му добавя стойност. Градинарството е страст за някои, а за други тя има само декоративна функция. Но със сигурност когато имате градина, Вие трябва да можете да й се наслаждавате по всяко време.

За подчертаването на красотата на Вашата градина през нощта, добра работа ще свърши осветлението. В зависимост от начина, по който изградите осветлението в градината си, Вие може да й придадете различни визии. Ако градината е разделена на жилищна площ и кухня, не пропускайте допълнителното осветление там. Ако искате да зеленината да се вижда дори през нощта, сложете соларно осветление, което ще добави и красиви сенки. Предпоръчваме Ви да изграждате светлината и светлосенките в градината по стратегията “стъпка по стъпка”.

Първо, преценете колко е голямо пространството, с което разполагате. Направете една разходка из градината и помислете къде искате да засилите светлината и как това ще подчертае красотата на двора.Например, ако имате тревен килим и сте поставили линолеум, чрез осветяването им можете да покажете красотата им. На по-тъмните места в градината винаги необходимо да се добави повече светлина. Освен това, осветяването на местата, където има естествени или изкуствени водопади или други подобни, изцяло променя вида на пейзажа.Осветлението може да бъде поставено и под водата, за да подчертае красотата на езерото, малката рекичка или водната повърхност на други декорации в градината, които имат по-малки размери. Комбинацията с малки фонтанчета, допринася за пълно въздействите и усилва масимално цялотостното впечатление. Всички подводни светлини за езерата и малките фонтани могат да се захранват със слънчева енергия.Също така, може да подчертаете някои от широколистните дървета, които през есента сменят окраската си. През зимата, светлините ще добавят по-хубав изглед на оголените клони. От сайтовете и списанията за градината можете да почерпите идеи за най-подходящите вид и комбинация на осветлението за Вашата градина.