Тошо Тошев доказа, че на 70 изглежда на 69*

3
Добави коментар
mignews
mignews

Двама президенти, четирима премиери, трима председатели на Народното събрание на крака при юбиляря

Тошо Тошев. Снимка: В. „Преса“

Седемдесетият рожден ден на главния редактор на вестник „Преса” Тошо Тошев се превърна в разширено издание на „Кой кой е в България”. Сред приятелите, стекли се на 7 декември  в „Континентал плаза” да почетат юбиляря, бяха най-видните политици, но и най-стойностните интелектуалци.

Премиерът Бойко Борисов пристигна с леко закъснение, но „накокържен” за голямо честване. (Според Института по езикознание към БАН такава дума няма, но министър-председателят обясни, че в Банкя това означавало петел, готов за бой.) Той поднесе стар арменски коняк… със своя образ върху бутилката.

Към компанията от премиери на България се присъединиха бившите Димитър Попов, Стефан Софиянски и Сергей Станишев. В графа „президенти” се вписаха Желю Желев и Георги Първанов, а фотографите се надпреварваха да снимат уникалната комбинация от трима председатели на Народното събрание – действащият Цецка Цачева, проф. Огнян Герджиков и акад. Благовест Сендов.

„В последните дни много ти съчувствам”, довери Герджиков на Цачева на ухо. Четирима актуални министри (Тотю Младенов, Мирослав Найденов, Свилен Нейков и Сергей Игнатов) и неизброимо число бивши оформиха почитта на властта. Не липсваше и шефът на БНБ Иван Искров,  правото бе представено от проф. Любен Корнезов, Лазар Груев, Даниела Доковска и… профсъюзите от лидерите на двата синдиката – Пламен Димитров и Константин Тренчев, а главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров отчетоха силовите структури.

* В поканата за юбилея Тошо Тошев призова приятелите си: „Елате да пием по чаша, за да видите, че и на 70 изглеждам като на 69.“ Някои го контрираха „Даже на 68 и половина!“