Французинът Мунир спечели световната титла на Red Bull BC One

3
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

28-годишният Монир Биба, известен още като Мунир си тръгна като победителис от финалите на тазгодишното издание на световния брейк шампионат Red Bull BC One 2012. 3000 жадни за зрелище фенове допълнително нажежиха атмосферата в „Фундикяо Прогресо“, един от големите културни центрове на Рио де Жанейро и видяха 16 от най-добрите брейкъри от цял свят.

Съоръжението усещаше поклащането на публиката и вибрациите на дансинга с всяко едно движение във въздуха. Новият шампион Мунир заяви след победата си: „Това е третият ми път тук. Стартът беше невероятен, преминах през цялото пътешествие. Спечелих първо квалификацията, а после дойдох тук за победа“.

Тази година зрителите видяха някои от най-предизвикателните и иновативни изпълнения в брейка. Нощта бе пълна с изненади, а публиката не спря да подкрепя местния любимец Клесио, който демонстрира самба движения, както и Джуниър от Франция, който сякаш прекарваше повече време във въздуха отколкото на земята. Досегашният шампион – Роксрайт от САЩ бе детрониран от корееца Дифър във втория кръг на състезанието.

Събитието в Рио бе кулминацията на цяла година състезания по цялото земно кълбо. Половината от претендентите за титлата си осигуриха място в Бразилия след участие в някоя от 60-те битки или една от шестте регионални серии. Световният шампион Мунир победи в серията на Западна Европа и извървя целия път до титлата. Слав Димов представи България

Българският представител в надпреварата Слав Димов от старозагорското крю „Art From The Hart“ достигна до последните 16, но загуби още първата си битка срещу Хил от Мексико.

Милиони наблюдаваха битката на живо по телевизията, а още стотици хиляди станаха свидетели на прякото предаване в Интернет. Всеки един момент от финалите ще може да се проследи на живо в следващата седмица на redbullbcone.com.

2013 година ще е 10-та юбилейна за Red Bull BC One, като се очаква състезанието да бъде най-мащабното до момента, като доказателство за нарастващата популярност на брейк културата по целия свят.