Стилиян Петров и Кубрат Пулев с номинации за Мъж на годината! – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

Боксьорът Кубрат Пулев, механикът от „Коста Конкордия“ Петър Петров и футболистът Стилиян Петров са номинираните за „Мъж на годината 2012 „. Имената им са изброени по азбучен ред и събраха най-голям вот от 35-те номинации на Академията на Дарик радио.

Кубрат Пулев – Единственият в момента български професионален боксьор запази статута си на непобеден и тази година. На ринга има 17 победи от 17 мача, като девет от успехите му са с нокаут. През 2012-та той защити Интерконтиненталната си титла на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория, но също така спечели и защити пояса на Европейския боксов съюз, като надделя, нокаутирайки в 11-тия рунд Александър Устинов. Триумфът в Хамбург му донесе и възможността да очаква мач срещу световния шампион Владимир Кличко. С поведението си на ринга и извън него, заявявайки, че България е над всичко, отхвърляйки покани да се боксира за други държави, Кубрат отново намери място в класацията „Мъж на годината“. През 2011-та остана на четвърто място при номинираните, но сега влиза в директна битка за званието с цялото си мъжество, воля, патриотизъм и вяра.

Стилиян Петров – Капитанът на българския национален отбор по футбол и на английския Астън Вила влиза в битката за „Мъж на годината 2012″ не заради качествата му на терена, а заради примера, който дава. От месец март насам той води тежка битка с акутна левкемия, а през август специалисти обявиха, че в момента се намира в ремисия. С мъжеството, стоицизма, скромността и силата си Стилиян обедини хиляди както в България, така в Англия, но и по цял свят. Привърженици на Астън Вила подеха акция Support Stan, в която се включиха и най-големите имена от футболната общественост. От 31 март и досега в 19-тата минута на двубоите на клуба му, публиката става на крака и аплодира, като изразява подкрепата си към Петров в най-важния му двубой. Без да излиза в публичното пространство, халфът продължава да помага не само финансово, но и като пример на десетки, които се борят с левкемия.

Петър Петров – Най-краткото описание на човека Петър Петров е „българският механик на „Коста Конкордия“, който не напусна палубата, а участва в спасяването на над 500 души при потъването на круизния кораб край италианския остров Джилио“. Някои го нарекоха „Моряка-герой“, защото на 13 януари 2012 година рискува живота си и прави общо шест курса с една от спасителните лодки, отвеждайки пътниците в безопасност на брега. Варненецът е сред последните трима моряци, които напускат кораба, а и сега продължава да работи към същата фирма, като има зад гърба си 17 години като корабен механик. Женен, има седемгодишна дъщеря и син на година и два месеца. За героизма си Петров беше отличен с почетен медал като един от 37-те лауреати на наградата за европейски гражданин на 2012 година от Европейския парламент.

Кой от тримата ще заслужи победата, ще се реши след онлайн гласуване на сайта www.manoftheyear.bg в продължение на 30 дни, в което може да се включи всеки. То започна на 10 декември и ще продължи до 8 януари (включително).

За поредна година сериозно присъствие в реномираната класация имат и българските спортисти. Освен Йордан Йовчев след 35-те номинации изпъкват имената на спечелилия битката с рака футболен треньор Димитър Димитров – Херо (девет точки), извоювалия бронзов медал в скока на дължина на Параолимпийските игри Радослав Златанов (девет точки), плувеца и европейски шампион Петър Стойчев (три точки), най-добрия разпределител в Световната волейболна лига и на Олимпиадата Георги Братоев (две точки), първия българин в Топ 50 на световния мъжки тенис Григор Димитров (две точки) и бронзовия медалист от Летните олимпийски игри боксьор Тервел Пулев (една точка).

Кой е  „Мъж на годината 2012″ ще бъде обявено на церемония на 21 януари, когато Дарик радио ще отбележи и своя 20-ти рожден ден.