Красиви и неповторими атракции в Холандия

6
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Красиви и неповторими атракции в Холандия

Най-равнинната страна в Европа е Холандия. Повечето хора свързват тази красива нация с лалетата и вятърните мелници, но ако имате повече време да я разгледат, ще разберете, че атракците в Холандия са много. 

 

На първо място е  Амстердам със своята система  от канали, архитектура и световно известните музеи.  Има туристи, които предпочитат да посетят Холандия заради либералните закони към наркотиците и проституцията. За посетителите , които обичат природата може да препоръчаме националните паркове, които са около 20. Намират се в слабо заселените райони на север, изток и югозапад.

Неповторими и уникални атракции в Холандия

За да усетите полъха на тези забележителности на Холандия е най-добре да ги обходите с колело. Холандците много обичат колелото и го карат при всяко свободно време. Административната столицата на Холандия е Хага, но рално най-големият град е Амстердам. Самият град е разположен в блатиста местност и благодарение на 165 канала и 1281 прилежащи мостове и е един вид остров над водата.

Истинските атракции в холандия са музеите. Разгледайте музеят на Ван Гог, Музеят на тревата и Музеят на секса.   Не пропускайте квартала с червените фенери и помнете, че снимането с фотоапарт или видеокамера е забранено. Уникално е също, че холандците са построили паметник на проститутката. Разбира се повечето архитектурни сгради запазени до днес  са строени през 18 век, тъй като предишните са били от дърво.

Най-запазените архитектурни атракции в Холандия са църквата Нюе Керк и Дървеният дом Хоутен Хуис.

Шедьоври от златният век на Холандия 1585-1672 година са кралския дворец  Дамплейн, Зюдеркерк  и Вестеркерк.  Вятърните мелници „Kinderdijk“ са друга атракция в Холандия. От 1997 година са в списъка на ЮНЕСКО. Те са 19 на брой и са строени през 1740 година, най-добре е да разгледате някоя мелница отвътре. Старинните замъци са другата страна на атракциите в Холандия, като най-известният и посещаван замък от туристите е замъка  „Де Хаар“.

Намира се в югоизточната провинция Лимбург. Другите замъци като например Муидерслот са доста по-малки от тези в Германия и Франция, но са много добре реставрирани и превърнати в музеи. Не пропускайте да опитате холанската кухня, която е разновидност на белгийската и френската и непременно вкусете от холандската бира популярна в страната и околните държави. Една от уникалните атракции на Холандия е отвъдморската територия – остров Саба. Намира се в Карибско море от групата Малки Антили и е с площ само 13 кв.км. Островното население е 1000 души, а туристите посещават острова заради вулканичният му характер и кораловите рифове.

Има 26 места за подводен риболов като цялата акватория е защитена със закон. Ако искате да разберете къде се намират най-големите цветни градини в света сте попаднали на правилното място – градините Кукенхоф. Посещават се от 1 милион туристи годишно и всички цветя тук са ръчно засадени. Намират се между градовете Хага и Амстердам. Кукенхоф в превод означава зеленчукова градина и се простират на обща площ 8 акра. Броя на цветята също е внушителен  7 милиона.