Естествени начини за избелване на кожата

34
Добави коментар
angelico
angelico

Тъмни петна, лунички, увредена кожа?! Търсите начин да подобрите състоянието на кожата си? С напредване на годините се променя и нейният естествен цвят. Появяват се лунички, тъмни петна, кожата посивява. Ако все още не сте готови да се примирите с новия си външен вид, ето няколко полезни и лесни за изпълнение съвета, които ще ви помогнат да се справите с проблема.

Използвайте слънцезащитен крем
Един от най-лесните начини да запазите кожата си бяла, е като ежедневно използвате слънцезащитен крем Намерете овлажняващ слънцезащитен крем фактор 15 или повече, и всяка сутрин го нанасяйте върху предварително измитото си лице Слънцезащитният крем не само предпазва кожата от потъмняване, но и блокира вредните ултравиолетови лъчи, които могат да причинят рак и да предизвикат преждевременно стареене на кожата. Нанасяйте крема и по кожата на китките си, защото обикновено тъмните старчески петна възникват най-напред там.

Ексфолирайте
Ексфолирайте лицето си поне веднъж седмично. С помощта на тази процедура не само почиствате кожата си от мъртвите клетки, но й я избелвате и й придавате свеж вид. Смесете две супени лъжици овесено брашно с две супени лъжици кафява захар и четвърт чаша прясно мляко. Бъркайте до получаване на еднородна каша. Нежно разтъркайте лицето си с така получената каша, отмийте и нанесете овлажняващ лосион.

Пригответе маска за лице в домашни условия
Домашно приготвената маска е чудесен начин за избелване на кожата. Постарайте се да прилагате предложената рецепта поне веднъж седмично. В дълбок съд прибавете по една супена лъжица от всички тези съставки: паста от сандалово дърво, лимонов сок доматен сок и сок от краставица Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Нанесете кашата върху лицето си и я оставете да засъхне. Изплакнете с хладка вода и приложете овлажняващ лосион. Кожата ви ще възвърне естествената си белота, блясък и свежест!

Използвайте екстракт от женско биле
Екстрактът от женско биле съдържа глабридин, компонент, който има естествен избелващ ефект. Нанасяйте тънък слой от този екстракт всяка сутрин и вечер, непосредствено след като измиете лицето си, и преди да използвате своя овлажняващ лосион за кожа Можете да закупите екстракт от женско биле във всеки билков магазин или аптека. Съхранявайте бутилката на хладно и тъмно място. Важно! Преди да започнете употребата на продукта, първо го тествайте върху кожата от вътрешната страна на ръката си, за да се убедите, че той няма да предизвика нежелана алергична реакция.

И запомнете! Важно е да обичате кожата си, независимо от нейния цвят. Тя е част от вашата истинска същност и тя е нещото, което ви отличава от другите и ви прави красива!