Спортното училище награждава най-талантливите си ученици

4
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

За пореден път Спортно училище “Юрий Гагарин” – Бургас ще награди най-талантливите си възпитаници за 2012-та година. Това ще стане на традиционния за учебното заведение “Бал на спортиста”.   Отново е време за празника на най-силните и призвани да побеждават във всяка битка – учениците и треньорите на Спортно училище „Юрий Гагарин” – Бургас.

В спортната история на България завинаги ще останат имената на нашите ученици, които години наред славеха името на бургаското спортно училище на световни, европейски и балкански игри.              

Шампионите на годината ще получат от ръководството на училището купи и грамоти за високите си спортни постижения през годината.   Безспорна заслуга за отличията на младите спортисти имат и техните треньори. Затова един от треньорите отново ще бъде отличен с приза „Треньор на годината”. Това е треньорът по художествена гимнастика – г-жа Ани Бошева, а нейната възпитаничка Женина Трашлиева е на челното първо място в десятката на училището. Тя е с І място от Държавно първенство за девойки старша възраст, ІІ място – Световна купа,  ІV място Световна купа многобой – девойки старша възраст, V място от Европейско първенство-многобой.            

Министерството на физическото възпитание и спорта награждава най-добрите спортисти за годината във всички Държавни спортни училища в страната. Спортист N 1 за 2012 г. на Спортно училище „Юрий Гагарин” – Бургас Женина Трашлиева ще получи плакет от министър Свилен Нейков.