Вандали трошиха прясно ремонтиран парк в Стара Загора

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Вандали трошиха в старозагорски парк, който бе ремонтиран само преди 2 месеца, съобщават от Община Стара Загора.

60 дни след като беше ремонтиран за над 60 000 лв. и пуснат отново в действие за радост на хората от квартала, фонтанът в парка „Зелен клин“ в Стара Загора стана обект на атаки от страна на младежка компания.

Дървена пейка с бетонни страници, тежаща около 400 кг, както и част от обзавеждането на парка, са била захвърлена в шадравана.

Пейката е счупена, строшени са три от разпръсквачите на дъното на фонтана. След този акт злосторниците са опитали да развият болтовете и да отнесат метална решетка, но не са успели. По предварителни изчисления пораженията върху имуществото са за над 2 000 лв.

Хора от квартала съобщиха, че след ремонта, мястото е станало любимо за срещи на младежки компании. Те се събирали почти всяка вечер на пейките около фонтана и нерядко, в нетрезво състояние, безпокоели гражданите с поведението си. За нещастие на участниците във вандалския акт, инсталираната наблизо охранителна камера е заснела стореното от тях.

Строително-ремонтните дейности по благоустрояването на водната каскада и фонтана в парка „Зелен клин“ приключиха в началото на октомври. Паркът беше оборудван с 40 нови пейки, навсякъде беше осигурено осветление.

Специалистите от общината съобщават, че са били изпочупени и съоръжения на детските площадки в кв. „Железник“, създадени по наскоро приключилия проект за благоустрояването му.

Три пъти  общинските служители са възстановявали строшените люлки и съборените огради. Повечето от поставените в началото на тази година 1 300 нови кошчета за отпадъци навсякъде в града са смачкани, металните шини за фиксиране са изкривени или просто са изтръгнати от земята, а плочките около тях са счупени. Стойността само на едно от кошчетата е около 120 лв.