МВР подгони сина на Миню Стайков за ДДС афери

2
Добави коментар
mignews
mignews

Синът на бившия земеделски министър Георги Танев, доведената дъщеря на бившия митнически шеф Христо Кулишев, и синът на алкохолния бос Миню Стайков са заподозрени за участие в схема за източване на десетки милиони левове от ДДС. Танев-младши и Стайков-младши дърпали конците от чужбина. МВР ги търси за разпит.

Синът на Миньо Стайков е част от операция „Захарно петле“, твърди вътрешният министър Цветан Цветанов. Преди дни той заяви, че се провежда „коледно прочистване“сред престъпни групи, които ощетяват бюджета. Помощник на младите Танев и Стайков бил Георги Цанков – Жоро Фантастиката, който преди 2 месеца се прочу с продажбата на 100 тона боб с червеи. Случаят с боба стигна и до Народното събрание след сигнал на ДСБ и Европейския парламент след сигнал.

За доверено лице на групата се сочи и шофьор на Маргините, известен като Мравката. При операцията има задържани интересни лица, като особен интерес ще предизвикат един бизнесмен и неговият син, които също са част от престъпната схема, каза пред медиите преди дни Цветанов и акцентира, че МВР е в постоянни акции.

Специализираната прокуратура вече повдигна обвинения на трима участници в групата – Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев. Предстои установяване и повдигане на обвинения и на други участници в групата, включително и на ръководителя й, за когото се знае, че се намира извън страната, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Шефът на Апелативната спецпрокуратура и кандидат за главен прокурор Борислав Сарафов уточни, че организаторът на групата е конкурент на Гриша Ганчев в захарния бизнес. Самият Ганчев, който преди време бе обвинен заедно със сина си за подобна афера, тогава обяви, че е готов да помогне на разследващите да стигнат до истинските престъпници в този бранш. Сега Сарафов потвърди, че донякъде Ганчев наистина е помогнал.