Енергия и сила: Първи Закон на успеха (Дийпак Чопра)

15
Добави коментар
goshotosho
goshotosho

Закона за чистата потенциалност

Първоизточника на цялата Вселена е чистото съзнание…. Чиста потенциалност, търсещ израз от непрояваното към проявеното.

И когато съзнаем, че истиснкото ни себе си е същност от чиста потенциалност, ние се сливаме със силата, която създава всичко във Вселената.

Първият духовен закон на успеха е законът за чистата потенциалност. Опира се на факта, че в основното си състояние ние сме чисто съзнание. Чистото съзнание е чиста потенциалност, то е полето на всички възможности и безкрайната съзидателност. Чистото съзнание е нашата духовна същност. Бидейки безкрайно и неограничено, то също е и чиста радост.

Ако искате да се радвате на предимствата, които дава полето на чистата потенциалност, да използвате пълноценно съзидателността, свойствена на чистото съзнание, трябва да имате достъп до него. Един от начините да се достигне полето, е чрез всекидневно упражняване на мълчание, медитация, и въздържане от преценки. Времето, прекарано сред природата, също ще ви даде достъп до присъщите на полето свойства : безкрайна съзидателност, свобода, блаженство.

Проникването във вашата същност ще ви даде възможност да надзърнете в огледалото на взаимоотношенията, защото всички взаимоотношения са отражение на вашето отношение към самия себе си.

Където и да ви отведат дейността и движението, носете в себе си своя покой. Защото хаотичното движение около вас никога няма да ви предложи повече от онова, което ще ви даде достъп до резервоара на съзиданието, до полето на чистата потенциалност.