Още идеи за коледна декорация на дома

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Още идеи за коледна декорация на дома

18.12.2012 г.

Коледните празници наближават и вероятно все повече от вас са завладени от празнично настроение. Ако все пак още не сте се настроили празнично, ви предлагаме няколко идеи за декорация на дома, които може би ще повдигнат духа ви и ще ви заредят с коледни емоции.

Окачени орнаменти

Тези страхотни снежинки, звездички и т.н., ще стоят много добре окачени във вашата дневна или хол. Бихте могли да ги закупите от някой магазин за обзавеждане и декорация или да си ги изработите сами, ако ви се отдават подобни дейности. Окачена декорация като тази е много подходяща за малки жилища, защото не заема от подовото пространство на помещението. Можете да я окачите над масата за хранене, както е в случая, и тя ще се превърне в основен акцент в празничната нощ.

Декорация за стълбите

Стълбите са едно от най-благодатните места за коледна декорация. Украсете парапета на стълбите с красива гирлянда, от която може да се спускат различни играчки. Изберете няколко ефектни коледни фигурки и ги разположете по стъпалата. Мястото под стълбите е много подходящо за коледното дърво – няма да пречи на преминаването, но ще повдига настроението ви всеки път щом минете покрай него.

Нетрадиционна декорация

Ако по една или друга причина няма да украсявате коледно дърво, това не означава, че трябва да се лишите изцяло от коледна декорация. В този случай вместо елха имаме няколко сухи клонки, аранжирани във ваза и украсени с играчки. Бихте могли да изберете някое растение в саксия или малък декоративен храст и да го поставите в центъра на вашата коледна композиция. Добавете няколко коледни играчки, свещи или други орнаменти по ваше желание и ще се получи чудесен коледен кът.

Украсете камината

Камината, както и трапезата, задължително трябва да бъде декорирана за празничната вечер. Традиционно на полицата над камината се поставят клонки имел, свещи и други коледни символи. Ако не си падате по традициите, можете да импровизирате с по-нестандартна декорация. Ако масата за хранене е разположена до камината е добре декорациите да си кореспондират една с друга, както е в този случай – червените свещи на масата кореспондират с червените чаени свещички над камината.

Декорация за трапезата

Трапезата събира семейството по време на коледните празници и се превръща в най-важното място в дома. Това не означава, че трябва да я претрупвате с декоративни елементи, разбира се. В някои случаи по-семплата декорация може да бъде много по-ефектна от пищните и блестящи композиции. На снимката е представен един изчистен, но изключително очарователен и оригинален начин за подредба на приборите на трапезата, който може да използвате за вашата празнична трапеза.

Източник: blog.styleestate.com
Посещения: 3003