Честит рожден ден, Брад!

1
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

На 18-ти декември големият американски актьор Брад Пит навършва 49 години.

Харесай страницата ни във Facebook

Той е роден в град Шауни, Оклахома, с името Уилям Брадли Пит. По-късно, заради работата на баща му, семейството се премества в Спрингфийлд, Мисури, където той израства.

След гимназията Брад се записва в университета в Мисури, където учи журналистика и реклама. По това време открива в себе си голямо влечение към актьорството.

Още преди да се дипломира неочаквано събира багажа си и с 325 долара в джоба заминава за Калифорния. За да не разочарова родителите си им казва, че отива да учи в художествен колеж в Пасадина.

В Лос Анджелис му провървява и той успява бързо да си намери работа. Първо забавлява посетителите в ресторант, облечен като петел, след това разнася печени пилета, снима се в рекламен клип на джинсите „Levi’s“.

Минава година преди да получи първата си роля – играе приятеля на дъщерята на Присила Пресли в телевизионния сериал „Далас“. Следва период, в който се снима в епизодични роли в телевизията. Сам осъзнава, че не му достига майсторство и се записва на курс в актьорско студио.

Първата му роля в киното е във филма  „Cutting class“ през 1989 г., но там остава незабелязан. Дългоочакваната добра роля, която му дава шанс за развите, получава през 1991 г., когато се снима в лентата на Ридли Скот „Телма и Луиз“.

През юли 2000 г. Брад Пит се жени за звездата от сериала „Приятели“ Дженифър Анистън. През 2005 г. се развеждат, а новата жена до него е Анджелина Джоли. От тогава те са заедно и се радват на шесте си деца – три собствени и три осиновени.

Днес популярността на актьора е толкова голяма, че само името му на афиша може да донесе успех на който и да е филм. Ние пък ви предлагаме една компилация от най-запомнящите се кино творби с негово участие.

Сайтът „10-те най“ събра 10 от най-добрите филми на Брад Пит. Вижте ги тук >>.

Коментари

коментар(а)