Самолетна екскурзия до Рим и Неапол 2013

1
Добави коментар
karacitoursbg
karacitoursbg

Ден 1 Отпътуване от летище София за Неапол.  Пристигане в Неапол. Настаняване в централно разположен хотел в Неапол. Нощувка.

Ден 2 Закуска. Разглеждане на  Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. На обяд – отпътуване за остров Капри. До острова се отива с кораб,  там  има организиран  транспорт  с автобус за  разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация  на типичния ликьор  Лимончело. (Цената на билета за кораба, за автобусчетата на острова и за местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, не е включена в пакетната цена на екскурзията и е  около 55 EUR на човек). Нощувка.

Ден 3 Закуска. Рано сутринта – отпътуване за  Рим. Пристигане – панорамна обиколка на Рим – разглеждане на Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън),  хълма Капитолия, пл. “Венеция”, пл. “Навона”, Пантеона,  фонтана Треви, пл. “Испания”. Вечерта – настаняване в хотел в Рим (периферно разположен). Нощувка.

Ден 4 Закуска. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата  “Свети Петър”. Следобед – свободно време. Възможност за разглеждане на Ватикански музеи. Нощувка.

Ден 5 Закуска. Отпътуване за Монтекатини. Разглеждане на Тиволи – живописно градче в околностите на Рим, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Възможност за разглеждане на Вила д’ Есте.  На обяд – отпътуване за Монтекатини. По пътя – разглеждане на Пиза – двора на чудесата с Катедралата, баптистериото и наклонената кула. Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 6 Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата – пантеон „Санта Кроче”, катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици  – с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 11 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е  от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Нощувка във Флоренция.

Екскурзията включва 2 нощувки в централно разположен хотел в Неапол, 2 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме, 1 нощувка във Флоренция, както и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Неапол, Капри, Рим, Тиволи, Пиза, Флоренция. Лети се с „Алиталия” през Рим или Милано или с „Луфтханза” през Мюнхен. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.