Караджова и Добрев решават за ски зоната в Банско

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

София/Благоевград. Министрите Нона Караджова и Делян Добрев бяха натоварени от премиера Бойко Борисов с разглеждането на подписката за разширението на ски зоната в Банско. Това стана днес минути преди поредното заседание на Министерски съвет. Лично кметът на Банско Георги Икономов и членове на Инициативния комитет връчиха на премиера Бойко Борисов подписката с 8000 подписа на банскалии и гости на курорта с която се иска разришение на ски зоната в курорта.  Целта е ускоряване стартирането на законови промени за доизграждането на ски центъра над Банско.

„Предадох папките с подписите на премиера Бойко Борисов, пред  всички министри, разказа Икономов. Аз подкрепям това искане и заставам плътно зад гражданите. Нека се чуе и гласът на местното население, на гостите на Банско, на туризма, а не само на „зелените”, които скачат на демонстрации. Нека да е ясно, че хората, които подкрепят развитието на туризма и разумните инвестиции, са много повече от псевдозащитниците. Държавата трябва да предприеме спешни мерки за развитието на зимния туризъм”. Инициаторите на подписката са за изграждане на втора кабинкова линия и на 2-3 нови писти в сега съществуващата ски зона, а не извън нея.

„Премиерът изслуша и хората от Инициативния комитет. После предаде папките на министър Делян Добрев с думите : „Разгледайте нещата заедно с министър Нона Караджова”.

„Ние не искаме нищо престъпно. А само да се отвори процедура за ускоряване на строителството, което не е забранено, но в същото време не се дава да се строи. Ще спазим всички закони на страната”, увери градоначалникът на Банско. В началото на следващата година ще се организира кръгла маса за дискутирането на този проблем. На нея ще участват министрите Делян Добрев и Нона Караджова, депутати, бизнесмени, хора от туристическия бранш и представители на зелени организации. „Крайно време е държавата ясно да каже иска ли да има развитие на туризма”, допълни кметът Икономов.