10-те най-успешни музикални риалити звезди на 2012 г.

7
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 20.12.2012

2012 година определено бе годината на риалити музикантите у нас. Надпреварата започна още с финала на първите издания на двете конкурентни шоу програми „Гласът на България“ и „X Factor“ (в края на 2011 г.) и продължи през цялото лято. Към всичко това, в общия музикален фон, зрителите и слушателите у нас подкрепиха и младата надежда от „Пей с мен“ Дивна, а един от безспорните таланти в „Music Idol“ Рут Колева, дори успя да зарадва феновете си с EP. Мини албумът на Рут излезе на 14 септември и носи заглавието „Future Sweet“. Дали 2012-та ще бъде само началото на наистина успешна кариера за новите звезди на България или ще ги вкара в графата „One Hit Wonder“, това предстои да разберем тепърва. Ето 10-те най-успешни музикални риалити звезди през 2012 г.

Виж още: 10-те най-големи бг поп хита на лято’2012 10 от участниците в „Big Brother“, останали популярни и след шоуто

1. Рафи – „X Factor“ (Нова ТВ) Въпреки че преди да изгрее на сцената на „X Factor“ Рафи Бохосян никога не се беше занимавал професионално с музика, той доказа, че пее изключително добре. Една от най-силните му черти е заразителната му усмивка, която му помага да общува свободно с публиката. Изпълненията на сцена го карат да се чувства страхотно. С 50.6 процента от гласовете на зрителите Рафи Бохосян стана първият победител в музикалното шоу. Рафи и продуцентите му от Вирджиния рекърдс пуснаха дебютния сингъл на новата звезда на музикалния небосклон у нас точно преди началото на лятото. Още през април песента звучеше отвсякъде, като даде сериозна заявка за хит на плажните купони. Клипът към „4321“ е заснет в Лондон и родния град на младия талант – Бургас.

2. Ангел и Моисей – „X Factor“ (Нова ТВ) Моисей е от Благоевград, но живее в София и учи в Националната музикална академия. Ангел е от Добрич и също живее в София. Моисей е изключително креативна личност, пял е в подлез, за да може да се издържа самостоятелно, и вярва, че глътка ракия помага много за смазване на гласа. Ангел пък успява отлично да съчетае пеенето в евангелски хор с бийтбокса, свиренето на китара и танците. Ангел и Моисей десетият и последен състезател, напуснал сцената на “X Factor” седмица преди големия финал на 11 декември 2011 г. След вота на зрителите, с 41 на сто от гласовете срещу 59% за Sanny Alexa, Ангел и Моисей напуснаха “X Factor”. Дебютният сингъл на Ангел и Моисей след края на шоуто носи името „Кой ден станахме?“ и е със специалното участие на рапъра Криско. Тримата музиканти смесват хип-хоп и поп с мотиви от българска народна музика. Резултатът е зареждаща песен с изключително свеж летен клип.

3. Богомил Бонев – „X Factor“ (Нова ТВ) Участието на Богомил в шоуто „X Factor“ беше прецедент в българското издание на риалитито. Въпреки че е под позволената долна граница – едва на 14 години, той успя да докаже, че притежава огромен талант и е достоен да се бори в „X Factor“. От 10-годишен е солов артист и вече е на път да изпълни мечтата си да стане световноизвестен изпълнител. Световноизвестната група Hurts публикуваха неговото изпълнение от кастингите на тяхното парче “Stay” на стената си във Facebook. Ден по-късно същото изпълнение се появи и на страницата на Sony Music International. Това предизвика огромната подкрепа на хиляди хора от цял свят. На финала на шоуто „X Factor“ Боги и Рафи изпълниха по една последна песен, след отпадането на Александра (Sanny Alexa). След последното гласуване Боги беше на косъм от спечелването на финала в музикално шоу номер 1. С 49.4 на сто от гласовете на зрителите, той се класира на второ място. В началото на лятото ефирът на България се снабди с ново попълнение – дебътния сингъл на Богомил. Въпреки че текстът и видеото към „Спри“ някак не са с парти насоченост, това не попречи на песента да добие голяма популярност и да стане един от хитовете на лято’ 2012.

4. Sanny Alexa – „X Factor“ (Нова ТВ) Истинското име на Sanny е Александра Апостолова. За нея музиката е целият й живот и дори след операция на гласните струни, не се отказва от мечтата си да пее. В продължение на 10 години е живяла и пяла в цяла Европа и въпреки че в България има покана да стане поп-фолк изпълнител, тя мечтае да се занимава със соул и R’n’B. Най-голямата й мечта е да пее с Beyonce. С най-малък зрителски вот на финала в „X Factor“ Александра зае третото място в шоуто. В края на лятото, само за броени дни, Sanny промотира песните „Imma Model“ и „В този клуб“. „Imma Model“ е с участието на момчетата от Touch Down, а във „В този клуб“ участие взима рапърът Bobo.

5. Дивна – „Пей с мен“ (Нова ТВ) Дивна Станчева е родена на 19 май 1997 г. в Русе. От 4 годишна се занимава с музика, а на 6 г. започва да свири на икономическо пиано. След много участия в конкурси и концерти през 2008 г. Дивна попада в риалити формата „Пей с мен“. Във финалната надпревара с над 42% зрителски вот Дивна и звездният й партньор Миро спечелиха безпрецедентната награда от половин милион лева. През декември 2011 г. Дивна се завърна на музикалната сцена – пораснала и все така талантлива, а нюхът на Миро и вярата в нейния талант се оказаха безпогрешни. „Ти не можеш да ме спреш“ се превърна в един от най-големите хитове в началото на 2012 г. Преди броени дни, почти година след като разби класациите с дебютния си сингъл, Дивна представи видеото към новия си хит – „Готов ли си за мен“. Новото парче отново е написано от Криско, който се появява за кратко и в клипа.

6. Рут Колева – „Music Idol 3″ (bTV) Рут е родена е на 18 април 1990 г. в София. Баща й е спортистът Неделчо Колев, а майка и е художничка. Има брат близнак. Прекарва по-голямата част от детството си в Бахрейн, Индия и Тайланд, където баща й е треньор. На пет години започва да проявява интерес към музиката, а на девет вече е на сцена по време на прием в Тайланд. На 13 печели първите си конкурси, а на 15 прави първия си демо запис в Ню Йорк с Мартин Брайли. Пяла е на една сцена с Боби Макферин, а гласът и покрива 5 октави. Нашумява в България през 2009 г. след участието си в третото издание на шоуто „Music Idol“, където обаче изненадващо отпада доста рано, въпреки невероятните си гласови способности. Талантът й обаче е забелязан и тя бързо намира точните хора, с които да работи по своя собствена музика. С LOGO5, FARS и Wosh младата певица записа „Песента“, част от рекламна кампания на мобилен оператор. Парчето става абсолютен хит през лятото на 2009 г. През 2012 г. Рут пусна първия си англоезичен видео сингъл – „Moving Forward“, който е част от издаденото на 14 септември 2012 г. EP „Future Sweet“.

7. Роксана – „Стани поп-фолк звезда“ и „Гласът на България“ (bTV) Роксана е артистичният псевдоним на Антоанета Линкова. Неин кръстник е самият Слави Трифонов, който постави псевдонима при участието й в риалити формата „Стани поп-фолк звезда“. От тогава Роксана е любимка на зрителите и медиите. Още по-голяма популярност тя придобива с участието си в „Гласът на България“, където отново е фаворитка на всички. Роксана е родена на 04 октомври 1985 г. в гр. Кнежа. Започва да пее на 12 годишна възраст и от тогава не слиза от сцената. Първoначално тя е солистка на няколко ромски оркестъра, а днес Роскана е една от звездите в каталога на най-голямата поп-фолк компания „Пайнер мюзик“. През юли тази година излезе песента й „Ще ти видя сметката“, а през ноември – „Да ти помогна“. И двата сингъла се превърнаха в едни от най-големите хитове на 2012.

8. Тодор Гаджалов – „Гласът на България“ (bTV) Тодор Гаджалов е роден на 16 април 1991 г. в гр. Хисаря. Започва да се занимава с музика още на 5-годишна възраст. На 8-годишна възраст се премества със семейството си в град Пловдив, за да учи в музикалното училище там. През 2009 г. става част от „Music Idol 3″, но отпада на малките концерти. През 2011 г. той решава да се пробва в музикалното състезание „Гласът на България“, където достига до финала и заема четвърто място.  На 28 ноември същата година излиза и дебютния му сингъл „Still Love You“, с който участва в конкурса „Българската песен в Евровизия“, където на 29-ти февруари 2012 се класира на четвърто място. Вторият сингъл на Тодор излезе в средата на ноемвти 2012 г. „Но не и без теб“ е в съвсем различно звучене – модерно, но и в неподражаемия стил на изпълнителя. Създаденият от Тодор сингъл е продуциран от Юнивърсъл Мюзик. По текста той е работил съвместно с неговата добра приятелка Emilia-Ivaylo, а аранжимента е дело на Апо & Невена.

9. Стелияна Христова – „Гласът на България“ (bTV) Стелияна Христова е родена в гр. Велико Търново на 30 юли 1994 г.От 4 годишна е възпитаничка на Формация „Патиланци“ в школа по изкуствата при читалище „Напрадък 1869″. Завършва основното си образование в гр. Горна Оряховица в музикална паралелка с инструмент пиано. През 2011 г. Стелияна стана част от първото издание на шоуто „Гласът на България“. На финала Стели надделя в конкуренцията на Тодор и Роксана, а на финалната права тя победи другия любимец на публиката – Игор. Според статистиката процентите от вота са 53 срещу 47 в полза на дамата. Още в края на формата излезе дебютният сингъл на Стелияна „Пътят“, а през юли младата изпълнителка представи „Втори опит“. Почти цялата си лятна ваканция Стели прекара в студиото, където активно работи върху записа на своя дебютен албум. „The Chase“ ще се появи скоро в каталога на Universal Music Bulgaria.

10. Михаела Филева – „X Factor“ (Нова ТВ) Още преди да попадне в шоуто „X Factor“, Михаела печели признания на много национални и международни музикални и танцови конкурси (Молдова, Франция, Италия, Полша и др.). Родена е във Велико Търново и още там тя се влюбва в магията на музиката. На 6-годишна възраст, започва уроци по пиано, но не след дълго разбира, ще всъшност нейната страст е пеенето. Готви се при най-добрите вокални педагози в родния си град. По-късно като възпитаник на естрадно студио „Румина“ тя натрупва огромен сценичен опит. След участието си в телевизионния конкурс „Хит – 1″, по покана на автора на предаването – Кирил Ампов, Михаела става водещ на шоуто. След края на участието си в „X Factor“, в средата 2012 година, Михаела стана един от артистите в редиците на лейбъла на Влади Ампов – Графа Monte Music. На 14 септември 2012 г. излезе и първият сингъл с нейно участие – песента „Когато ти трябвам“, заедно с популярния рапър Били Хлапето.

Д.М.

Коментари

коментар(а)