Кулинарно пътешествие из Лондон

2
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Чували сме достатъчно за това какви забележителности да обиколим, когато отидем в Лондон. Ние обаче искаме да погледнем на британската столица от чисто кулинарна гледна точка, защото както всяко друго място по света и това има своите обичаи в кухнята.

Наскоро градът беше обявен за един от най-негостоприемните в света, но това не би спряло никой пътешественик да се наслади на културното наследство, с което Лондон разполага.

Затова нека се разходим до Лондон и да похапнем от типично английските неща, които градът ни предлага.

1. Закуска

Прочутата английска закуска ще е първото нещо, за което се сещате рано сутрин, щом се събудите в британския град. За тези, които не знаят, тя е изключително пищна, както я обичат англичаните. Закуската задължително включва омлет или яйца на очи, пържен бекон, наденички, конфитюр и чаша свеж портокалов сок.

2. Мъфини

Английските мъфини нямат общо с тези, които хапваме в България. Тези във Великобритания напомнят по-скоро на понички. Можете да избирате между такива с плодов пълнеж, с ядки, както и да изберете дали мъфинът да е сладък или солен.

3. Кифлички

Английските кифлички носят името „scones” и също не наподобяват познатите ни. На вид те са като курабийки – твърди са и се приготвят по много начини. Рецептите варират, но общото между тях е, че кифличките не са особено сладки. Британците ги предпочитат с боровинки, стафиди или със сирене. Изборът ви е голям, като дори можете да купите пържени, а не печени кифлички.

4. Чай

Една от типични британските традиции е пиенето на чай в 17 часа. Бъдете истински благородници и си налейте черен чай с мляко в някоя от традиционните чайни в британската столица. А след това може да обсъдите времето.

Вижте още какво трябва да видите и направите в Лондон, благодарение на Peika.bg.