Баба Хасефе от „Времето лети“ живее в къща на ясновидец

8
Добави коментар
ledzep
ledzep

Баба Хасефе от „Времето лети“ живее в къща на ясновидец

Актрисата Мерал Четинкая е вдовица от 22 години

Мерал Четинкая е родена в Бурса на 5 март 1945 година. В актьорската професия попада случайно. Наета е да превежда на някакъв ирландски режисьор и той я кати да се включи в негова продукция. Актрисата е вдовица от 1990 година. Мъжът й умира само на 44-годишна възраст, след като е бил покосен от инфаркт. Приживе е успешен актьор и режисьор.
„Загубата на съпруга ми е най-голямата трагедия в живота ми. Отиде си толкова млад, а така се обичахме. Откакто го няма, не съм си помисляла за друг мъж“ – споделя Мерал Четинкая в интервю за турската преса.
67-годишната актриса, позната като баба Хасефе от сериала „Времето лети“, живее в триетажна къща, купена от наследниците на популярния някога народен лечител Зафер Баскин. Неговата слава в Турция е съизмерима с тази на Ванга и Вера Кочовска у нас.
„Духът на Зафер сякаш се е вселил в дома ми. В стаята, в която преди да умре е приемал мапиентите си, се чувствам като на седмото небе. Всяка стена излъчва положителна енергия и ме зарежда с нови сили“ – твърди Мерал Четинкая.
Актрисата играе баба Хасефе, свекървата на Джемиле във „Времето лети“.

Категория:
И звездите патят  Етикети:
баба Хасефе, Времето лети, Джемиле, Мерал Четинкая, сериал