Писане и пренаписване на уникален текст за Google Penguin: Web Design Seo Forum

8
Добави коментар
edinstven
edinstven

Полезна информация: Защо е важно да се публикуват качествени текстове с висока уникалност след ъпдейта Google Пингвин? Това за момента е първата част на най-доброто Безплатно ръководство в света по advanced copywriting:

Цитат

Това е първа част на ръководството по advanced copywriting. Втората част е тук: Спин формат (spin Format), а третата тук: Advanced Spin Syntax и Nested Spins. А тук са нашите платени SEO копирайтинг услуги.

Как да пишем бързо качествени уникални текстове в големи размери?

Важно е да знаете че това ръководство не е за „Как да пиша текстове за уеб?“ Това го може всеки копирайтер и всеки начинаещ онлайн журналист. Такива лекции можете да чуете по разни маркетинг семинари на кило. Без значение дали семинара е платен или безплатен, лекциите не се водят от хора с опит които наистина са написали поне 1 милион текста реално постнати в различни уеб сайтове и издържали проверката на гоогле!

Това ръководство е по-скоро „Как да напиша бързо много текстове с висока уникалност за Google?“ или „Как да пиша много текстове за да се класира сайт в тежка ниша високо в Google?“ или „Как да изкарам много пари с писане на текстове за субмити в големи количества?“

За автора: Кой съм аз и какъв е опита ми?

Аз не съм писател и не мога да ви науча как се пише интересно съдържание, но мога да ви науча как да правите големи количества уникални текстове и как да пренаписвате готов текст за да е 100% уникален – като се научавате как всичко това се постига с малко труд, а не с къртовски усилия.

На практика аз съм човека който стои зад сео услугите предлагани от 3D Уеб дизайн. Важно е да се знае че през цялото това време поне 90% от текстовете за всички пускани за клиенти субмити са писани от мен. Копирайтери са ползвани единствено за написването на една част от дългите статии от по над 100-150 думи.

Тъй като фирмата ми предлага от над три години платени субмити в българските социални мрежи на бройка, до този момент имаме изпълнени само за тази услуга над 1700 поръчки. Тези БГ сайтове са около 40-50 броя и за всяка поръчка съм писал средно по 5-10 текста (тъй като повечето клиенти поръчват ниското ценово ниво). За 1700 поръчки това са минимум 10000 такива текста като самия текст в този тип сайтове е между 200 и 300 символа, тоест от едно до три изречения.

Около една година след старта на тези наши услуги обаче започнахме да предлагаме и Регистрация в Директории като в услугата се предлага регистриране на сайта на клиента в най-добрите Български около 100 сайта. Това ме притесни още повече, защото ми отвори допълнителна работа във вид на още около 1200 изпълнени до момента поръчки за клиенти за този тип сайтове.

Тук за всяка поръчка съм писал средно по между 20 и 30 текста първоначално, а напоследък по между 40 и 70, в зависимост от това колко плаща клиента. За 1000 поръчки това са средно 2700-3000 текста като самия текст в този тип сайтове е със същата дължина като за социалните мрежи – между 200 и 300 символа.

Третия последен факт който напоследък ме стресира още повече е че преди около десет месеца започнахме публично да предлагаме и субмити в англоезични микроблогове и субмити в англоезични социални мрежи като понастоящем имаме над 1210 изпълнени поръчки само от тези две услуги!

Най-грубо казано, за англоезичните социалки се пишат текстове със същата дължина както за бг сайтовете, но англоезичните социалки са около 4500 от които реално работещи във всеки един момент са над 1500 работещи сайта! Тоест за един субмит във всички тези сайтове се пишат 500-700 текста като минимум! Така се получи че за тези над хиляда подобни поръчки може би има-няма да съм написал Шестстотин хиляди текста

По-наблюдателните от вас може и да са пресметнали че вероятно поне 600000 поста в микроблогове и социални мрежи по света са написани от мен което всъщност ме прави един от най-големите световни спамери. Всъщност бройката е десетки пъти по-голяма.

За изпълнените отделно поръчки за уникализиране на текстове няма смисъл да говоря защото те се пренебрежимо малко спрямо огромния брой поръчки за субмити в англоезични сайтове.

Advanced copywriting

Ако се разтърсите за advanced copywriting ще разберете много бързо че тези умения на които ще ви науча тук са доста сложни, учат се в университети, повечето курсове траят от по поне една седмица и…. струват доста скъпо (не ми е известен добър курс по advanced copywriting който да струва под 199 USD) като цените на някои от тези обучения достигат до 600 Английски паунда … просто защото с тези умения {могат да|} се изкарват {много|доста} пари.

Цитат

Member price: 475.00 GBP Non-member: 525.00 GBP Level: Intermediate level

Естествено аз съм се опитвал да си поръчам написването на текстовете на специализирани копирайтери защото ме е мързяло или по-скоро защото в началото си мислех че ще получа перфектното качество. В повечето изявени англоезични сайтове за копирайтинг в които можете да си поръчате написването на качествен спин формат за една кратка статия от 150-200 думи цените обикновено варират между 20 и 40 USD!

Проблемът е че за тези пари няма да получите достатъчно добро качество за да не бъдат разпознати тези текстове от Google като спиннати. Особено след последните ъпдейти. За тази цена в тези сайтове ще получите статията като спин формат с ниско до средно качество с по 3-6 синонима за всяка трета-четвърта дума, без ползването на почти никакви напреднали техники.

Ако ви е необходимо да поствате между 20 и 120 броя публикации за една кампания, това е ок – ще ви излезе скъпичко, но е приемливо. Но ако ви е необходим брой от между 200 и 2000 публикации избора ви е само един: научете се да пишете сами advanced спин формат и го правете качествено!

Тъй като дори да исках нямаше на кого да платя за да върши това вместо мен, така по неволя станах един от най-добрите копирайтери на кратки текстове в България, а може би и в света тъй като в много малко фирми всички тези дейности се извършват от само един човек.

Ако желаете да ви науча как се пишат перфектни и уникални текстове които да се класират в търсачките: За записвания на час за персонално обучение и уроци по SEO копирайтинг може да се свържете с мен на телефон 0898 61 57 36 или през формата за контакт на 3D Уеб Дизайн.

Как само един човек е успял да направи всичко това?

Цитат

Естествено аз не съм по-умен от вас, нито по-бърз, нито работя по 20 часа на денонощие, просто имам в стотици пъти по-голям опит от вас. Никой не си играе да пише всички тези текстове поотделно, най-малко аз. В 90% от случаите се пише един текст в спин формат който гарантира генерирането на голям брой различни текстове.

Ок, вие вече сте заинтригувани – разбирате че дори да сте много добри, все пак ще има нещо на което аз ще мога да ви науча, защото едва ли сте написали такива количества текстове с цел класиране на сайтове в Гоогле колкото мен. За да ви стресирам ще започна с най-важното за момента (естествено с пингвина на гоогле – той за момента е модерен):

Важна информация която много от вас не знаят е че след последните ъпдейти на гоогле освен ъпдейта Google Пингвин, google внесоха тихомълком и нова, още по-добра проверка за уникалността на текста на публикациите в интернет чрез последните три Панда ъпдейта.

Прави ми впечатление че дори много хора които са в сео бизнеса все още не са го разбрали. Тези хора четат наготово блога на гоогле и сеомоз, вярват само на Матт Кътс и на Ранд Фишкин и чакат някой да им поднесе на тепсия БЕЗПЛАТНО официална информация с технически подробности.

На всички тези хора практиката им куца – те са теоретици, а не практици, само четат и се учат от другите (или откровено крадат), вместо да творят. Затова и нямат голям опит – точно за такива като тях хора като Мат и Ранд са богове

Е, за всички тях днес аз ще съм Matt Cutts.

Някои от тези хора (и Българи, и чужденци) дори минават за специалисти, пишат по форуми и говорят като лектори на разни семинари и конференции, като твърдят че линковете от социалните мрежи са със слаб ефект, временни са и не може да очаквате кой знае какво от тях. Това е заблуда. Просто те никога не са успели да постигнат перфектния резултат и затова вярват в твърденията си.

Те са постнали само няколко или няколко десетки линка с набързо скалъпени текстове, не са получили добър резултат и са се обезсърчили. Интересно ми е след като прочетат гайдовете ми и усвоят наученото, какво ще пишат след това.

Как трябва да пиша уникални текстове от сега нататък?

Цитат

Ако досега условно сте писали текстове с уникалност до максимум 70-80% и те са се котирали добре в Google, вече ще ви трябва уникалност на текста от минимум 80-90%!

Тоест, напишете 50 уникални текста с 90 и повече процента уникалност (според параметрите на моето ръководство по-долу), пуснете само един субмит в българските 50 социалки и вижте резултата. Най-интересното е че резултатите ни показват че през последните два месеца само 10-15% по-добро качество и по-висока уникалност на текстовете ще ви дадат между 50 и 100% по-добър резултат!

Откъде съм сигурен и имам информация за тази промяна в „интелигентността“ на гоогле която все още почти никъде не се е прокраднала?

Имам я от практически опит.

В интерес на истината, на два-три чуждестранни сайта вече се прокраднаха такива съмнения в подкрепа на нашите практически опити. Тези мнения бяха публикувани през послидните 1-2 седмици, което ме води на мисълта че съм прав че тези промени в алгоритъма на Гоогле са въведени през последните 2-3 месеца.

През последните два месеца текстовете с уникалност от под 70% спряха да се котират, като ефекта от публикации с такива текстове силно намаля. Естествено ние не се усетихме веднага, разбрахме го окончателно преди около 20-на дни когато за тест започнахме да постваме само текстове със 10-15% по-висока от стандартната до момента уникалност (просто напълно спряхме да ползваме по-ниска) и резултатите ме изумиха: при проведени от тогава досега около тридесет кампании резултата за сайтовете към които сочат публикациите бе: почти два пъти по-добро класиране за малко по-големи количества труд!

Реален пример: с 1000 поста в 1000 различни англоезични социални мрежи сайтовете започнаха да получават осезаемо по-добро класиране дори в много тежки англоезични ниши където за да се класираш в десетката е нужен линк билдинг от по над 4-5000 домейна!

Като се има предвид че труда по написването на текста за подобен субмит скочи с не повече от 10-15%, това означава че с разходи от не повече от 250-300 лева вие имате шанс да изкарате сайт в първите двадесет резултата на гоогле за наистина трудни ниши като weight loss, sexshop или други имена на попялярни ключови думи на английски – clothes online, watches online и подобни.

Започваме да се учим да пишем и пренаписваме много текстове (най-накрая)

Какъв е избора ни при старта на нова кампания за линк билдинг?

Започвате нова маркетингова кампания в големи размери и съответно подготвяте някакъв брой публикации, например ако е някаква детска игра в малки размери подготвяте само 50-100 текста (50-100 публикации с по един линк във всяка от тях са достатъчни за нишите с ниска конкуренция в България). Ако сте педантичен, ще напишете качествен един текст и ще го проверите за ниво на уникалност на текста.

След като сте готови, ще започнете: А) Да пишете нови текстове като всеки текст ще бъде напълно нова история (скъпо и неефективно, но сигурно) Б) Или ще се опитате да размножавате текста като напишете качествен спин формат и ще го тествате с безплатният онлайн спинер или с най-добрия безплатен десктоп софтуер seogenerator.

Пример за синтаксисът на спин форматът от сайта на articlespinner.eu:

Код

[ {Article Spinner|ArticleSpinner.eu} is {online|on line|on-line} article spinning {software|tool} {that can|to} spin articles with {one|1|single} click!| {This website|This web site|This web-site|This site|Website|Web site|Web-site|Site|ArticleSpinner.eu|Website ArticleSpinner.eu|Web site ArticleSpinner.eu|Web-site ArticleSpinner.eu|Site ArticleSpinner.eu} is {best|better} FREE Article Spinner {online||online tool|tool} that provide this {search engine optimization|SEO|S.E.O.} {technique|tactic} {free|for free}.]

Това ръководство разглежда в подробности вариант Б, тоест това е гайд за пренаписването на текстове и уникализирането на текстове. Вариант А (да пишете за всяка публикация напълно различна история) не е лош, но е в пъти по-скъп, а резултата от него… не е в пъти по-добър. Затова и по света се ползва главно пренаписване и уникализиране на текстове.

1. Вашата цел за начало би трябвало да бъде генерирането на 50 кратки уникални текста от по 200-300 символа за социалните мрежи. Писането на дълги статии е по-сложно и изисква малко повече опит, така че няма да задълбавам в подробности как точно се прави.

2. След като сте генерирали 50-те си текста със seogenerator вие трябва да проверите дали всеки текст е с достатъчно високо ниво на уникалност спрямо останалите. За целта генерираме 1000 текста, след това изчистваме дупликатите с опцията „Удаление похожих“ и настройка „Методом шингла“:

– Максимальный „процент схожести“ задаваме 10 до 15%. Колкото е по-малко числото, толкова по-висок е критерия. Препоръчвам ви 10 до максимум 15 процента. – Длина шингла 5. Колкото е по-малко числото, толкова по-висок критерия. Препоръчвам ви 5 до максимум 7 шингла, всичко по-голямо като стойност се разпознава със сигурност като копирано съдържание и от текста ви няма да има добър ефект.

Забележка: „Удаление похожих“ означава „Изтриване на подобните“, а „Максимальный процент схожести“ означава „максимален процент на подобност“.

Какво са шинглите? Този термин се използва от създателите на този руски софтуер за дефиниране на броя думи в един израз който се проверява. Тоест „Длина шингла 5“ означава че всеки пасаж от 5 думи се проверява спрямо следващия пасаж от 5 думи и така до края на текста.

Единият от текстовете които връща примерният текст в спин формат е:

Код

This site is better FREE Article Spinner that provide this search engine optimization tactic for free. ArticleSpinner.eu is on line article spinning software that can spin articles with 1 click!

Проверката „5 шингла“ проверява израза от първите 5 думи, кето след това проверява израза от следващите 5 думи започващ от втората дума, след това израза от 5 думи започващ от третата дума и така нататък. Настройката „процент схожести 10%“ означава че всеки един от тези изрази от по ПЕТ думи е на не повече от 10% подобен на който и да е от останалите комбинации от по 5 думи.

Тоест, „процент схожести 10%“ означава около 90% уникалност.

Сами виждате на скрийншота че шаблона по подразбиране на програмата който е даден за пример връща само 1 текст с тези настройки! Това означава че този шаблон е с ниска сложност и ниско качество. А тези проверки търсачката гоогле ги прави в базата си данни за всеки текст който индексира в интернет! Това всъщност е усредненият стандарт за 90 до 100% уникалност в Google за момента.

Гнерирането на такива напълно уникални 50 текста дотук минава за детска игра, така че ако не се справите с него, нямате никакъв шанс да минете в по-горен клас. В този случай ви препоръчвам да се поупражнявате повече и да не четете нататък.

Писане на много големи количества текстове с висока уникалност за напреднали:

Не сте забравили това, нали:

Цитат

Ако досега условно сте писали текстове с уникалност 70-80% и те са се котирали в Google, вече ще ви трябва уникалност на текста от минимум 80-90%!

Ако трябва да го мерим според настройките на софтуера seogenerator, супер уникален текст за Google би бил текстът който минава филтриране с настройки „процент схожести“ от под 10% и „Длина шингла“ 3! Такъв текст в момента дори да е кратък получава така наречения „бонус за оригиналност“, тоест гоогле ви награждава че сте постнали нещо НАПЪЛНО УНИКАЛНО И ОРИГИНАЛНО.

Имайте предвид че е почти невъзможно да напишете дълъг текст с такава уникалност който да е граматически правилен! Възможно е да напишете някакви пасажи в текстовете си с такава уникалност

Опитайте се да напишете един текст в спин формат който да ви генерира текст с такава уникалност за социалните мрежи (с дължина между двеста и триста символа). Напишете спин формата, генерирайте 2000 до 3000 текста и филтрирайте резултатите с „процент схожести“ 5% и „Длина шингла“ 3.

Опитайте се да изкарате 500 такива текста, перфектно четими от човек и с такава уникалност.

След като направите първия си (и със сигурност неуспешен опит) ще ви оставя време от един-два дена да се поупражнявате, а аз ще трябва да отида да напиша нови два-три такива 500 до 700 текста за пристигналите само за последните 24 часа поръчки.

Очаквайте продължението на урока по уеб копирайтинг във втората част за напреднали. А през това време може да прочетете и за другите Безплатни инструменти за уникален текст.

За записвания на часове за персонални уроци и обучение по advanced копирайтинг: телефон 0898 615736, лично съобщение тук, във форума или през формата за контакти на сайта ни.