„Плейбой“ заменя голите мацки с творби на изкуството

3
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Списание „Плейбой“ ще издаде през 2013 г. брой, в който разтворите със снимки на голи красавици ще бъдат заменени с кадри на произведения на модерното изкуство, съобщи „Индипендънт“.

Двойният брой за януари-февруари с мото „Плеймейт като изкуство“ ще представи творби на съвременни художници, които разкриват „човешката етика и политическия смисъл в устройството на обществото“. те последици 

Свои работи на изданието са предоставили седем известни художници, сред които Трейси Емин, Синди Шърман, Уил Котън, Ричард Принс, Джил Маджид. Котън например ще участва с фотография, наречена „Кралицата на захарния памук“, на която гола девойка с корона от бонбони се е излегнала върху постеля от розов захарен памук.

Освен снимки с разголени изкушения, от създаването си през 1953 г. досега „мъжката библия“ предлага и статии за мода, спорт, знаменитости. В ранните си години в списанието са публикували свои разкази автори от величината на Владимир Набоков, Йън Флеминг, Станислав Лем, Стивън Кинг, Артър Кларк и др.

Съединени Американски Щати