Завръщането на Надал на корта се отлага

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Завръшането на корта на бившия номер 1 в тениса Рафаел Надал се отлага, след като навръх Коледа стана ясно, че испанецът няма да участва на демонстративния турнир в Абу Даби, който започва в четвъртък.

„За съжаление трябва да съобщим, че двукратният шампион Рафаел Надал отказа участие заради стомашен вирус. Желаем бързо възстановяване на Рафа“, се казва в съобщението на организаторите.

Надал, четвърти в ранглистата при мъжете, по предварителен план трябваше да се завърне на корта в петък за първи път от шест месеца. Надал не е играл от турнира „Уимбълдън“ през юни, след който си взе почивка, за да се възстанови от контузия в коляното.

Испанецът потвърди разочароващата новина, че отлага завръщането си в тениса на своята Фейсбук страница.

„Много съм разочарован, че няма да мога да участва в Абу Даби тази година. Много се вълнувах от предстоящото завръщане на корта, но за съжаление трябва да пропусна турнира за първи път. Възстановяването ми върви добре, колената ми са добре и гледам напред. Лекарите ме предупредиха, че тялото ми трябва да почива, за да се справи по-бързо със стомашния вирус“, написа Надал.

На демонстративния турнир в Абу Даби на 27-29 декември ще участват световният номер 1 Новак Джокович (Сърбия), Анди Мъри (Великобритания) и Давид Ферер (Испания).

Снимка: Getty Images/Guliver