“Форбс”: Натали Портман е най-касовата актриса в Холивуд

3
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Натали Портман е призната за най-касовата актриса в Холивуд от списание “Форбс”. Изданието е изчислило, че с всеки долар, платен на Портман за участие във филми, киностудиото е получило печалба от 43 долара. На второ място в класацията е Кристен Стюарт, която стана известна с участието си във вампирската сага “Здрач”. Трети е актьорът Шая Лебьоф, благодарение на участието си в “Трансформърс”.Изчисленията за Портман са направени на база приходите от “Черния лебед”, “Просто секс” и “Ваше височество”. И въпреки, че последният беше определен като провал, донасяйки само 25 млн. при похарчен бюджет от 50 млн., това не намалява високата възвращаемост, която актрисата постига.

За всеки долар, платен на втората в класацията – Кирстен Стюарт, тя връща средно по 41 долара. Голяма част от парите идват от франчайза покрай “Здрач”. Тя е на върха на класацията за най-добре платена актриса, а актьорите от тези позиции обикновено нямат добра възвращаемост.

Партньорите й от вампирската сага – Робърт Патинсън и Тайлър Лаутнер, също участват в класацията. Бившият й любовник печели по 32 долара за всеки вложен в него, а Лаутнер – 30.