Marvel уби Спайдърмен

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

След 50 години авторите на комикса „Поразителният Човек-паяк” убиха главния герой Питър Паркър, предаде The Huffington Post.

Авторът Дан Слот, който съчинява приключенията на Паяка в последните 100 издания на Marvel Entertainment заяви, че кулминацията на историята поема по нов, изненадващ път. „Завоят е епичен”, заяви Слот. „Пиша за Спайдърмен от повече от 70 броя. От време на време обаче нещата трябва да се поразтърсят… Причината Спайдърмен да остава един от супергероите с най-дълъг живот е, че винаги намираме начини да освежим историята.”

На страниците на 700-тния брой, който излезе на пазара вчера, 26 декември, историята е не просто освежена, а обърната направо с краката нагоре. Съзнанието на Паркър е затворено в умиращото тяло на неговия архи-враг, доктор Октопус. Неговата душа пък се премества в тялото на супергероя. Двамата се срещат в драматичен сблъсък в броя, илюстриран от Умберто Рамос и Виктор Олазаба. Побеждава Октопус и поне засега Паркър загива, но не и преди един последен героичен подвиг.

Според Слот спомените на Паркър ще покажат на злодея какво значи да бъдеш истински герой. „Отминаха дните на неговото зло, но тъй като говорим за Док Ок, той ще опита не просто да се превърне в Спайдърмен, а да бъде най-добрият Човек-паяк на всички времена”, уточнява авторът.

Въпреки че серията „Поразителният Човек-паяк” завършва, компанията Marvel възнамерява да продължи историята на персонажа. Следващата серия комикси ще се нарича „Superior Spider-man” („По-добрият Човек-паяк”) и неин главен герой ще бъде заселилият се в тялото на Паркър доктор Октопус. Той ще преразгледа житейските си възгледи и ще реши да стане истински супергерой.

Човекът-паяк е създаден от Стан Лий и Стив Дитко и представен на читателите за първи път през август 1962 г. Marvel пусна няколко серии от комикси за персонажа и във всяка от тях под маската на героя се крие човекът Питър Паркър. „Поразителният Човек-паяк” е най-дългата от всички серии. Тя се появява още през 1963 г., а през 1999 г. е преосмислена с нова номерация на броевете.