Баща изпада в кома след инцидент, събужда се навреме за Коледа

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Мъж, който в резултат на ужасен инцидент падна от близо 110 метра в Швейцарските Алпи и изпадна в кома, докато събираше средства за благотворителност, се събуди навреме за Коледа и разказа за радостта си да прекара празника у дома със семейството си. 54-годишният Роджър Паркър, успял да събере 100 000 британски лири за благотворителната организация Макмилан Кенсър, се е спускал с въже от ледник през август, когато скалата, за който въжето било вързано, се срутила. Бащата на три деца паднал на тераса от лед, след което се сринал надолу по планината, счупвайки левия си крак на две места. Инженерът по дизайн е бил откаран в болница в Швейцария, а после прехвърлен в болница в Кеймбридж, където продължавал да бъде в кома. По думите на Паркър, той “е изключително благодарен, че е жив” и може да прекара Коледа със своята съпруга, 53-годишната Лесли-Ан и трите им деца, пише в. “Дейли Мейл”.

“Наистина оценявам това след всичко, което се случи тази година. Поправям се добре, но лявата ми страна все още е слаба. Рехабилитацията е страхотна, вече мога да ходя с умерено темпо и се надявам да се възстановя напълно”, споделя още Паркър. Роджър започва да набира средства за Макмилан Кенсър, която полага усилия в борбата с рака, през 2000 г., когато неговият приятел и служител Джеймс Пейг умира от тумор в стомаха на 27-годишна възраст.

За целта той се наема с предизвикателства като преминаването по Пътя на Инките в Перу, изкачване на Килиманджаро, северния склон на Еверест и Аконкагуа – най-високият връх в Южна Америка, разположен в Андите. Новината за трагичния инцидент привлича вниманието на хиляди добри хора по цялата страна, а семейството му е обсипано от картички и съобщения с пожелания за бързото му оздравяване.

Паркър е бил в кома до октомври, а малко преди Коледа лекарите му разрешили да напусне за малко лечебното заведение и да се прибере за празника. “Наричаме го коледното чудо на Паркър. Чудесно е, че той отново е с нас. Радваме се дори и на най-малките неща, като коледната вечеря с него. На нещата, които обикновено смятаме за даденост”, казва съпругата му. /БЛИЦ