Тема: Мултифункционална шпакла 5в1

2
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

На родния пазар вече могат да се открият редица инструменти, които да са ни от полза за извършване на редица строително-ремонтни дейности. Сега ще се опитаме да ви представим един много удобен, полезен и лесен за употреба инструмент, с който можете да извършвате редица строително-ремонтни дейности. На пръв поглед този малък инструмент прилича на малко странна шпакла, но точно този нестандартен вид я прави незаменима и най-вече удобна в работата.
С негова помощ могат да се изстържат тръби от стара и напукана боя или изцапани при шпакловка и боядисване на стени и тавани.

Когато се обработват стени често има малки пирони, на които са били закачени картини или друго.С помощта на този инструмент премахването им става изключително бързо и лесно.

Понякога се налага по стените да се забият малки пирони и това може да бъде лесно извършено отново с помощта на този мултифункционален инструмент- просто трябва да се използва дръжката на инструмента. Разбира се, от голямо значение е и какъв точно ще е инструмента, но на всички мисля е ясно, че качествените инструменти са и по-скъпи.
Една от основните функции мултифункционалната шпакла е да стърже. Например стара боя, шпакловка и т. н.

Мултифункционалния инструмент- шпакла може да бъде много полезен, ако боядисвате с блажна боя и се налага да отворите кутията. С този инструмент ще я отворите бързо и безпроблемно…

и след като отсипете нужното ни количество отново бързо и лесно можете да затворите плътно капака.

Ето още една много полезна функция при бояджийските дейности..Всеки бояджия знае колко трудно е да се отцеди и измие валяка след края на работния процес. С помощта на специфичната извивка на многофункционалната шпакла това става бързо и лесно.

Помага много и при почистването на инструментите.

Специфичната извивката на мултифункционалната шпакла ви дава възможност да почиствате трудно достъпни места както е при тази бъркалка.

За да могат положените плочки да се фугират, първо е нужно фугите да бъдат почистени от излишен материал.Тук е ред на верния помощник.

Този инструмент не е отвертка, но когато сте високо и шпакловате таван от гипсокартон, винаги има по някоя недозавита рапидка.Острият ръб на шпаклата ви позволява да я завиете безпроблемно. Мултифункционалната шпакла може да ви помогне и при демонтаж на различни неща закачени на стената, развиване на винтове при премахване на дюбели и т. н.

Използва се и при премахване на тапети.

Понякога е полезен и при оформяне на нанесен силикон.

Инструментът макар и малък е изключително здрав и в случаите, когато се налага подобен демонтаж,спокойно може да понесе удар от чук по дръжката му.

Инструментът е чудесен и при обработка на метал, например за махане на ръжда от старо винкелно остъкление.

При премахване на стар и спечен маджун също върши идеална работа.

Една изключително досадна, бавна и не много приятна процедура е изстъргването на иначе модерния преди време т.нар. тупан таван.С този инструмент изстъргването на тавана става малко по-лесно и бързо.

Помага и при измазване и шпакловка на стени и тавани, за пристъргване на неравности, премахване на деруги и при една много полезна процедура – оформянето на ъгли, като се пристъргва с острия ъгъл на скрапера.

Много често се налага премахване на стара блажна боя, посредством нагряване или друг метод и изтъргването ѝ от съответната повърхност. Отново прибягваме до този наистина мултифункционален инструмент.

Валякът е чист, работата е свършена и е време за глътка отдих, заедно с верния помощник.