Деси Тенекеджиева събра Богомил и Дивна на свой концерт

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

След големия успех на първият коледен концерт  на Деси Тенекеджиева във Варна, звездата и екипът й представиха музикалния си спектакъл в Русе, на сцената на една от най-красивите оперни зали в страната. Вълшебен и магичен спектакъл, в който и най-малкия детайл подхранваше преживяването на големите празници, това отличаваше „Деси Тенекеджиева и приятели” от традиционните коледни концерти.

Русенската Филхармония беше водена с вещина и вдъхновение от  забележителния Страцимир Павлов – диригент, пианист, автор на оригинални оркестрации и музикален продуцент на коледния концерт. В първата част на спектакъла Деси представи част от песните от музикалния си албум ”Crazy Butterfly”. Специален гост беше 16-годишният Богомил – голямото откритие на X Factor. Той изпя хитовете „Stay” и „Спри” и разтуптя сърцата на цялата женска аудитория в залата, след което замести Миро белестящо в дует с Деси в поп-хита „Когато всичко свърши”. По-късно харизматичната актриса и младият поп идол  изпълниха коледната класика White Christmas  и шедьовъра на Джон Ленън – Imagine.

Директорът и диригент на Русенската Филхармония Найден Тодоров заложи на приказния коледен концерт, който да постави финал на една много успешна и богата година за русенските музиканти. Деси Тенекеджиева въвлече публиката с тънък артистичен усет в магията на Коледните и Новогодишни празници, когато всеки прави по своему равносметка от изминатия житейски път. В специалния Christmas Band, освен маестро Страцимир Павлов, участваха още  Валери Ценков (ударни), Нейко Бодуров (тромпет) и Борис Казаков (контрабас). Внушителен брой артисти докоснаха с таланта си многобройните зрители – повече от 30 хористи, 40 класически и джаз музиканти и 10 танцьори и малки ангелчета  от Фрийдом Денс студио. Удивителна беше енергията и артистичните внушения, които всички те предадоха на отзивчивата русенска публика.

Сценографията на младата Огняна Серафимова беше изискана, стилна и топла. Прозорецът-мултимедия се преобразяваше в приказна снежна нощ, спомени от миналото, обичани лица, оставили диря в личните спомени на участниците и зрителите на коледния спектакъл.

Деси представи диригентът Страцимир Павлов и музикантите от симфоничния оркестър по изключително оригинален и емоционален начин в актьорската си интерлюдия „Сън за мечта и оркестър”. Учениците от хора при Националното училище по изкуства ”Проф. Веселин Стоянов” – Русе, с диригент Свилен Димитров, внесоха настроение и очарование и представиха разнообразни творби от Ренесанса до нашето съвремие. Сред участниците в хора блесна една от най-любимите млади български поп звезди – русенката Дивна. Тя изпълни с много чувство и нюанси, издържани в духа на черната музика, Amazing Grace и още веднъж показа безспорния си музикален талант. На финала Деси, Дивна и Боги поднесоха с ярко настроение и много динамика едни от най-красивите коледни песни Jingle Bells и  Silent Night. Многобройната публика, изпълнила залата до краен предел, стана на крака и дълго  аплодира и танцува заедно  със звездите, които омаяха Русе с чара и таланта си.

Всички зрители бяха изненадани още на входа на Операта с чаша вино, а в залата получиха като подарък едни от най-четените български списания.