Маска за екстремен растеж на косата

1
Добави коментар
yApple

По време на празниците се радвахме на топло време, но ето, че пак застудя. Отгоре на всичко, със сигурност повечето от вас са третирали косата си по какви ли не начини в името на достойната парти визия.

Именно зимата е сезонът, който ни принуждава да полагаме най-много грижи за любимата си грива. Ето защо решихме да споделим тази маска за екстремно бърз растеж на косата. Трябват ви само:

3 с.л. горчица 3 с.л. масло от авокадо 1 с.л. канела

Смесете изброените продукти и нанесете върху косата, като наблегнете на скалпа и корените. Няма нужда да разнасяте маската чак до връхчетата.

„Опаковайте” главата си с найлон, а върху нея намотайте кърпа. Само чрез това естествено затопляне маската ще подейства максимално добре. Останете така час или повече, ако можете да издържите.

Маската действа загряващо, благодарение на горчицата и канелата. По този начин се засилва кръвообращението и съответно преноса на полезни вещества в корените. Маслото от авокадо пък допълнително стимулира растежа на косата и й придава блясък.

Може да прилагате тази маска не по-често от веднъж на две седмици, тъй като действа доста агресивно и скалпът ви все пак се нуждае от заслужена почивка след подобна процедура.

Искате ли да сте в крак с най-полезните съвети в грижата за косата? Присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!