„Щедра“ новогодишна нощ за крадците

2
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Докато някои посрещат Нова година, други не спират да мислят, как да „заработят“ нещичко по празниците. Няколко сигнала за домови кражби са регистрирали служителите на полицията в Русе, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Първо и Второ РУП разследват проникване в две жилища – на бул. „Цар Освободител“ и на ул. „Филип Станиславов“ в дунавския град. Полицаите са документирали, че деянията са извършени на 31 декември 2012 г. срещу 1 януари 2013 г. В първия случай чрез напън отвън навътре на прозорец на тераса е проникнато в жилището и е взломена врата на една от стаите. Към момента на подаване на сигнала не са били заявени липси от дома. В другия случай в жилище на първи етаж е проникнато след отключване и са откраднати златни накити и сума от 4 000 лв. В двата случая на местопроизшествията са извършени огледи от дежурни оперативни групи на ОД МВР-Русе и са заведени досъдебни производства.

Вчера около обед, във Второ РУП е постъпил сигнал от стопанин на автомобил, който заявява пред служителите на реда, че за времето от 13:00 часа на 31 декември 2012 г. до към 11:00 часа на 1 януари 2013 г., е счупено задното обзорно стъкло на лекия му автомобил марка „Фиат“, който е бил паркиран пред входа, в който живее. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група, при който се установява, че освен счупеното задно обзорно стъкло е огънат и тавана на колата. Според тъжителя нанесените щети са в размер на около 300 лв.

Домова кражба в гр. Глоджево разследва РУП – Ветово. Тя е регистрирана на 1 януари 2013 г. След като е проникнато в незаключен дом, е откраднат преносим компютър, както и сума от 500 евро. Нанесената щета е заявена за около 1500 лв. По случая е образувано дознание.

 

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg