BB тайни за порцеланова кожа

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

В последно време изключително популярни на козметичния пазар са така наречените BB кремове. Blemish balm, blemish base, beblesh balm са думичките, които може да срещнете под тази абревиатура. Иначе казано, това е продукт 5 в 1, комбиниращ действието на овлажнител, крем с фактор, крем със специално действие, база за грим и фон дьо тен. Според индивидуалните си нужди бихте могли да се спрете на BB против акне, с матиращ ефект, против бръчки или пък с избелващо действие.

Макар и измислена в Европа, идеята за вълшебните BB кремове става изключително популярна в азиатските страни. Това произтича най-вече от желанието на азиатките за чиста, порцеланова кожа, добре защитена от слънчевите лъчи. Именно в страни като Япония и Южна Корея днес се разработват и усъвършенстват най-добрите продукти от този тип.

Недостатък на BB кремовете е това, че често се предлагат в един нюанс, при това доста светъл. Това ги прави не толкова подходящи за дами с по-тъмен тен и ограничава в избора. Също така в повечето случаи подтонът им е сивкав или розов, така че ако вашата кожа е с жълт подтон, бъдете много внимателни в избора си на продукт.

Козметичната индустрия не спира до тук и продължава търсенето на продукт, който да удовлетвори и най-взискателния вкус. Напоследък набира популярност и подобрената версия на BB кремовете – CC (color correcting). Тя предлага още по-плътно покритие, както и висока концентрация на съставки против стареене на кожата. През новата 2013 година се очаква и дебютът на DD (daily defense) кремовете, които предлагат грижа за цялото тяло.