9 месеца в страхотна форма

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Да възможно е да бъдете хубава и бременна едновременно! Ето нашите съвети за всеки един от деветте месеца…

Бременността –  това епично приключение за тялото и душата, може да премине и приятно. Как ли? Със съветите ни! Допитахме се до специалисти, за да зададем от ваше има въпроси за красотата, които вълнуват от първия до деветия месец.

I МЕСЕЦ

Защо ми излизат пъпки? Аз съм бременна, а не тийнейджър!

Някои типове кожа понякога стават по-мазни през бремеността и това предизвиква поява на пъпки по лицето и гърба. Няма нужда от паника или лечение с медицински продукти – техните съставки могат да проникнат през кожата и да бъдат опасни за бебето. Вместо това заложете на класическа продукти за мазна кожа, които се прода­ват в аптеките или супермаркетите.

Харесвам новия размер на гърдите си, но не искам стрии!

Бюстът ви ще наедрее още в началото на бременността и това определено ще промени деколтето ви. Вземете мерки, преди нежната кожа да се е разтегнала! Ексфолирайте веднъж или два пъти седмично и нанасяйте специални продукти срещу стрии. Неговата нежна текстура помага на кожата да се справи с растежа на гърдите без риск от стрии. Важно е и да инвестирате в до­бър сутиен, съобразен с новия размер на гърдите ви.

II МЕСЕЦ

Да забравя ли за спортуването?

Луди сте по скалното катерене или африкански­те танци, но за съжаление ще трябва да намери­те компромисен вариант. Спортът в никакъв случай не е забранен, но трябва да е щадящ. Забравете за гмуркане, ал­пинизъм, бойни изкуства и аеробика. И не се ядосвайте, а гледайте на бременността като възможност да опитате нещо ново: лек фитнес и плуване например.

Защо всички ми препоръчват йога?

Йогата е  древна индийска практика, която се фокусира върху тялото за го­лемия и поддържа тонуса през цялата бременност. През първото тримесечие тялото се променя и умората става по-осезаема, за управленията са за релаксация. През следващите три месеца те се фокусират върху дишането, а от 6-ия до 9-ия месец йогата ще ви помогне да се освободите от напрежението преди важното събитие.

Не мога да понасям миризма на парфюм!

Обонянието на бременните е силно развито, затова някои миризми често ги притесняват. Не, не се отказва от удоволствието да се парфюмирате всеки ден, просто открийте подходящ аромат. Той не би могъл да е тежък и сладникав, защото дразни чувствителните носове. Вместо това изберете по-неутрални ухания с дискретни флорални нотки или тоалетни води – те се понасят по-добре от бременните.

Ужас! Стрии! Как да ги избегна?

Всички бъдещи майки си задават този въпрос, но какво всъщност са стриите? Резултат от скъсване на еластичните влак­на, които изграждат кожата. Първо стават червени, после ли­лави, а накрая бели, но появили се веднъж, се премахват много трудно. Предпазвайте се от тях, като се мажете обилно със специални продукти срещу стрии. Тяхната богата текстура омекотява кожата и й помага да издържи на нарастващо­то тяло. Въпреки усилията коремът ви още е на ивици? Спокойно, вече има дерматологично лечение за раждали жени.

III МЕСЕЦ

Добре ли е да ходя на пилатес?

Пилатес е идеален за бременни, но само ако са го практикували и преди. В: противен случаи треньорът, Хелън Хайнес препоръчва йога, тай чи или водна аеробика. А за пристрастените към пилатеса: не се отказ­вайте oт него, той подготвя идеално тялото за раждане. Важно е да уведомите треньора си веднага щом разберете, че сте бременна, за да може да приспособи упражненията към вашето състояние. През първите 6 месеца трябва да работите за коремните мускули и да отпускате тазовите. А по време на третото тримесечие се съсредоточете върху гърба, задните части и краката.

 

 

продължение…