Специализирал в обири на трезори с опит за пореден удар в Кърджали

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Неуспешен опит за грабеж на трезор в Кърджали е бил направен тази нощ. Разбити са 32 от съхраняваните касети.

Дошлите на мястото полицаи са задържали организатора на грабежа. Това е Славчо Магеров, който от 15 години се е специализирал в обири на трезори и чейнджбюра.

За да успеят да го арестуват, полицаите са стреляли със стоп патрони. 37-годишният мъжът бил с маска на главата и с ръкавици.

Оперативна група е извършила оглед на мястото на престъплението. По първоначални данни проникването в обекта е извършено през необезопасен прозорец, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според собствениците на трезора нищо не е откраднато. Полицаи обаче откриха 4500 евро при претърсване в района на трезора. Парите са били захвърлени от извършителите, обясняват от МВР. Открити и иззети са още пистолет с патрони и маска.

В непосредствена близост до трезора, полицаите са намерили и автомобил БМВ, с който обирджиите са се придвижвали.

По случая работят криминалисти от Кърджали. Те издирват и други лица, съпричастни към опита за обир. Образувани са две досъдебни производства.

8 криминални регистрации и присъди за престъпни деяния в различни периоди има задържаният за грабежа в трезор в Кърджали 37-годишен Славчо Магеров. Това каза пред Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Това е още едно доказателство, че определени лица, които са с множество криминални регистрации, къде с оправдателни присъди, къде със споразумения по 6 или 11 месеца, къде с присъда за убийство от 1996 г. – 11 години лишаване от свобода, успяват да се измъкнат от истинското правораздаване в България”, посочи МВР шефът.

„Надявам се, че този път представителите на съдебната система няма да постъпят по начина, по който постъпиха при опита за грабеж в трезора на ДСК преди година и половина. Когато бяха задържани десетте души, които бяха с инструменти, имаше период, в който нямаше нито едно заглушаване на СОТ на територията на София. Впоследствие мярката за неотклонение на тези лица беше променена, а след това – делото дори беше прекратено. Надявам се, че при Славчо Магеров няма да има подобен подход, защото това означава, че данъкоплатецът трябва постоянно да плаща, за да може подобни лица да си вършат престъпната дейност необезпокоявани от правораздавателната система на България”, каза вътрешният министър.