Бели червеи изпаднаха от корнфлейкс, яден от деца за закуска

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Майката на две деца Ирина Димитрова намери бели червеи в закуската на децата си. Тя им направила корнфлейкс от марката “FF вкус”, произведена от пловдивската фирма “Биосет” ООД за веригата магазини “Фантастико”. Откритието майката е направила два дни, след като е хранила децата си с храна от същия пакет. Шокираната майка се оплака пред БНТ. Ирина прави корнфлейкс за закуска на двете си деца на Нова година. Срокът на годност е до 3 декември 2013. На пръв поглед няма нищо странно. “Два дена по-късно сипвам наново корнфлейкс в купичките и в едната изпада бял червей. Просто няма да ви казвам как се разтреперих, не знаех на кой свят съм. Не знам какво може да им причини това, дали е вредно, дали няма нещо да им стане – да им се загнезди в червата, откъде да знам!”, притеснява се жената.

Пред камерата от същия случката се повтаря – от същия пакет изпада бялата гадинка. Виждат се и дупките, където са се крили червеите.

Ясен Кехайов от “Биосет” ООД обясни, че продуктът е получен от ЕС много трудно може да се установи къде е възникнал проблемът. Той обеща пълно съдействие и се извини на семейството за причиненото неудобство.

От агенцията по безопасност на храните днес наложиха възбрана на цялата червива партида. Предстои да се направят и лабораторни проби, които ще са готови утре и ще докажат кой е виновен за корнфлейкса с бонус.