Какви ботуши да изберем за зимата?

1
Добави коментар
yApple

Какви обувки или ботуши предпочитате за зимния сезон? Висейки на спирките понякога си правя такива социологични проучвания и всъщност резултатите не са много красиви и оптимистични. И честно да ви кажа почвам да се замислям дали пък нещо не сме шизофренични?

Влизам в интернет и гледам само някакви наточени мадами със супер високи изисквания, все харесват супер скъпи марки… излизам на улицата и действителността е коренно различна. И на мен ми иде да кажа „Два свята – единия е излишен“. Друго си е да седиш с мишката и да си избираш лак, велур, кожа…

Но все пак това е само една малка извадка – хора, които прекарват доста време на студа потропвайки от крак на крак, така че и ботушите не са последна мода. По-интересно ще е на колко са години? От личен опит мога да кажа, че повечето ботуши протичат още първия сезон, но с помощни средства като найлончета и прочие могат да доживеят и до доста завидна възраст.

Та като изключим безформените и съмнително топли, предимно черни и ниски боти и ботуши, с които обикновено хората пътуват из градския транспорт и джапат по софийските улици ми е интересно останалата част от света какви и по колко чифта ботуши на зима има или би искала да има?

Идеалният вариант е разбира се няколко чифта.

Червен или черен велур на висок ток за специални случаи. За да се чувстваш по-висока, по-секси, по-шик и по-енергична, дори на работа.

Кожени ботуши на висок ток. Идеални за бизнес срещи, за работа. Проблемът е, че ако се движиш пеша или с градски транспорт няма как да си позволиш този лукс, защото все пак рискът от посещение на травматологията е още по-голям. Знаете мотото на този вид специалисти през зимата е “Счупеното носи щастие!“ – може би бонуси за някои, но за други… Та вариантът и агнето да е цяло и вълкът сит е два чифта ботуши – един за по улиците, един за пред хора. Представете си интервю за работа. Отиваш навлечен с шуба и апрески, влизаш в асансьора и излизаш с велурени обувчици и ефирна рокличка.

Апреските основно са произведени за разходки в планината, но свие ли студ, това са идеалните ботуши за всяко място. Недостатък е, че на студа не ви замръзват краката, но влезете ли някъде на топло трябва моментално да ги свалите, ако не искате да се сварите. И питайте колко е приятно да пазаруваш в мола! За да се добереш до там си се навлякъл хубавичко, а вътре хората са по къс ръкав. И все пак добре, че ги направиха тези молове, хората вместо да обикалят в студа могат да стоят там с часове на топло. Като направя една сметка на количеството народ, който обикаля насам-натам по етажите и на онези, които реално са си купили нещо, достигам до извода, че пазаруването от мол е едно от последните неща, за което хората отиват там. Пък и моловете имат идеално работно време – можеш да пестиш от парно без проблем, особено ако си безработен.

Всъщност ставаше дума за това кои са предпочитаните обувки от вас през зимния сезон и как се справяте с температурните амплитуди?