Модерни с брекети. Възможно ли е това? видяна 6253 коментари 9

3
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Повечето хора, които познаваме с нетърпение чакат да премахнат брекетите си и дори отмятат в календара дните, които остават до момента, в който ще се отърват от тях.

Затова бяхме малко учудени да научим за новата азиатска мода сред тийнейджърите, които носят подобни „аксесоари” като символ на социалния си статус.

Оригинални подобни брекети възлизат на сумата от около 1200 долара и затова младежите ги носят като символ на своето финансово състояние. Както обаче се досещате, тийнейджърите от Тайланд, Индонезия и Малайзия започнаха да си купуват и фалшиви аксесоари, които се предлагат в различни цветове и различни дизайни. Те дори украсяват устите си с Hello Kitty и Мики Маус.

Брекетите-менте са доста по-евтини – около 100 долара, но както се оказва са и доста опасни.

Някои младежи дори сами поставят аксесоарите в устата си, а някои от компонентите им съдържат олово, всичко това събужда притеснения, че човекът който ги носи може да се задави от тях или дори да получи отравяне.

Естетичните брекети вече дори са свързани със смъртта на две млади момичета в Тайланд.

17-годишно момиче от Тайланд се оказало с инфектирана щитовидна жлеза, след лошо поставяне на аксесоара, което довело до сърдечна недостатъчност. Полицията свързва смъртта е на друго 14-годишно момиче с брекетите.

Здравни експерти от споменатите страни започнаха да предупреждават младежите за опасностите от фалшивите аксесоари, които се предлагат онлайн и дори на пазарите. В салоните за красота пък вече се предлага поставяне на брекети.

Много от местните звезди – модели, актриси и музиканти вече също са забелязани с цветните аксесоари.