Директни полети до Китай и САЩ

1
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Чартърната авиокомпания BH Air (Балкан Холидейс) прави проучвания за пускане на директни полети от България до САЩ и Китай. В момента има ежедневен поток от пътници до двете държави. До САЩ обаче се лети през Мюнхен, Франкфурт, Амстердам и Лондон, а до Китай през Доха, Москва и Истанбул. Така огромен паричен поток вместо да се влее в българските авиокомпания, се влива в чужди.

След изпадането във финансови затруднения на румънската „Таром“ и гръцката „Олимпик еърлайнз“, то единствената авиокомпания, която осъществява полети от Балканите извън Атлантика е турската „Търкиш Еърлайнз“, съобщава в. Стандарт.

САЩ е популярна дестинация поради възможностите за бизнес и туризъм, които предлага. Няколко хиляди български студенти пък заминават всяка година, за да работят там през лятото. Голямо е и ядрото от емигранти, които летят периодично до България. Директно полети до там няма от 1999-та година, когато страната ни бе поставена във Втора категория от Федералните авиационни власти. Въпреки че вече 4-та година сме в Първа категория, на BH Air ще й е нужно да спази пълната процедура по издаване на лиценз за кацане на щатски летища.

Очаква се да има засилен пътникопоток от останалите балкански държави, които да се възползват от директните полети до Ню Йорк и Пекин.

В момента BH Air разполага с 5 самолета – A320-200, 1 самолет – А319, 1 самолет – G200, 1 самолет – G550, така че за новите полети ще трябва да се сдобие и с нова летателна машина.

 

loading…