Конкурс за младежки филми обяви сдружение „Различният поглед“ в Стара Загора

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Младежки конкурс – панорама за младежки филми от всякакви жанрове, наречен „Кино зона“, обяви Сдружението за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“ – Стара Загора.

В периода януари-април най-добрите от селектираните чрез младежкото жури и чрез избор на публиката филми ще бъдат излъчени в кино „Различният Комсомол“. Авторите на най-харесваните филми ще бъдат поканени за почетно награждаване в Стара Загора в средата на април 2013 г.

Срокът за кандидатстване е от 7 януари до 8 март 2013 г. Могат да участват младежи на възраст от 15 до 29 години. Жанрът на филмите е без ограничения, времетраенето им трябва да е между 4 и 90 минути.

Подробности за начина на заявка за участие и изпращане на филмите – на http://mikc.razlichniatpogled.org.

Проектът „Младежка кино зона“ на Сдружението за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“ е финансиран по програма „Младежта в действие“, дейност 1.2: Национална младежка инициатива, и реализира идеята за единственото старозагорско алтернативно младежко кино.

Партньори по проекта са Регионалната здравна инспекция – Ст. Загора, Сдружение „Дон Боско“, Сдружение „Отворено общество“, Превантивно информационният център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества в Стара Загора и ЦНСТ „Малък групов дом“.

В продължение на четири месеца кино „Различният Комсомол“ в центъра на Стара Загора ще бъде арена на образователни прожекции за деца и младежи, на премиери на български и чуждестранни филми, срещи с кино дейци, дискусии и дебати, на доброволчески сбирки, както и на единствената по рода си панорама на аматьорско кино, създадено от млади таланти от цяла България.

Участие като партньори в проекта могат да вземат неправителствени организации, институции и заинтересувани частни лица от цялата страна.